2024. március 29., péntek

Felújítják a kerékpárutat és a járdát a Makszim Gorkij utcában

A Put közvállalat munkásai megkezdték a kerékpárút és a járda útfelületeinek a felújítását. A munkálatok első fázisában a megrongált útfelületet feltörik, az összetört betonlapokat eltávolítják.

A Put közvállalat dolgozói már megkezdték az Makszim Gorkij utcában a megrongált járdarészek feltörését és eltávolítását (Dávid Csilla felvétele)

A Put közvállalat dolgozói már megkezdték az Makszim Gorkij utcában a megrongált járdarészek feltörését és eltávolítását (Dávid Csilla felvétele)

Az utolsó munkaszakaszban újrabetonozzák a Dimitrije Tucović, a Sutjeska és a Stražilovo utca közötti, valamint a szemközti oldalon a Vajdasági Rádió és Televízió épületétől a Stražilovo utcáig elterülő útfelületeket. Összesen 700 méteren lesz új útburkolat. Az említett felújítások a városi útkarbantartási munkálatok évi terveinek a keretében zajlanak.

A Put dolgozói a Sutjeska és a Stražilovo utca előmunkálatai közben nehézségekbe ütköztek, mert a föld alatt felfedezetlen vezetékekre bukkantak. Emellett több szennyvízelvezető csatorna megsérült, ezért a munkálatok folytatása előtt a Városi Vízművek dolgozóinak meg kell javítaniuk ezeket.

– A munkálatokat lassítják a szabálytalanul leparkolt gépjárművek és a kerékpárutak melletti fák is, mert a munkagépeinkkel nehezen tudjuk megközelíteni a megrongált útszakaszokat – magyarázta Biljana Ćubić, a Put közvállalat médiafelelőse a Dnevnik napilapnak. Hozzátette: a munkálatok nagy részét kézzel kell majd elvégezniük a munkásoknak, ezért a határidők legvalószínűbb kitolódnak. Az elsődleges terv szerint az útfelület felújítását 20 nap alatt el kellett volna végezni.

A közvállalatban elmondták azt is, hogy befejeződtek a Teodor Pavlović utca aszfaltozási munkálatai, az Anton Urban utcában pedig folytatódik az úttest, a járdák és a parkolók felújítása.

– Tegnap kezdtük meg a járda felújítását a péterváradi Preradović utcában, Futakon pedig folytattuk a tervszerű útkarbantartási munkálatokat – mondta a Put közvállalat médiafelelőse.