2024. április 18., csütörtök

Érmes taekwondósok fogadása

A topolyai község egyik legsikeresebb sportága a taekwondo

Nyolc évvel ezelőtt már köszönthettünk Európa-bajnoki bronzérmest ebben a küzdősportban, most viszont arról számolhatunk be, hogy a közelmúltban Liverpoolban lezajlott Európa-bajnokságon Szerbia színeiben két versenyzőnk is érmet kapott.

Fotó: Benedek Miklós

Fotó: Benedek Miklós

Ennek apropóján Topolya község polgármestere, Kislinder Gábor és a helyi önkormányzat sportügyekért felelős tanácsnoka, Milan Janus tegnap fogadta a versenyzőket és edzőiket. A bajsai Danica Petkov és a pacséri Ognjen Petrović egyaránt bronzérmet szerzett az említett versenyen, úgy, hogy az elődöntőben mindketten a végül aranyérmet szerzett versenyzőtől kaptak ki.

Kislinder Gábor kiemelte, hogy a sport egyaránt fontos a közösség és az egyén szempontjából, és a községi vezetés az utóbbi néhány évben arra törekedett, hogy éves költségvetésében folyamatosan növelje a sportra szánt összeget, amelynek egy részét a sportlétesítmények fejlesztésére, felújítására és újak kialakítására fordítanak. Szóba került az is, hogy az önkormányzat minden év elején pályázat útján osztja ki a sportegyesületeknek szánt támogatásokat, és ebben a rendszerben nagy hangsúlyt kap a versenyeken elért eredmény is, illetve a sikeres sportolókat külön elismerésben részesítik, így a taekwondósok is többször szerepeltek az év sportolóinak listáján.

Milan Janus felszólalásában elmondta, hogy sportolóink a sikereikkel Topolya hírnevét öregbítik, éppen ezért a községi vezetés minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy javítson az edzés körülményein, hisz a tehetség mellett a munka a legfontosabb minden sportágban. Kiemelte, hogy taekwondósaink rendszeresen érmekkel térnek haza a különböző versenyekről, ezért megérdemlik, hogy a vezetés jobban odafigyeljen erre a sportágra és a versenyzőkre.

A tegnapi fogadáson felszólalt Marinko Stojaković vezetőedző is:

– Az Európa-bajnokságra való kijutásra több sportolónk is esélyes volt, de úgy döntöttünk, hogy ezt a két versenyzőt küldjük el. Ennek anyagi okai is vannak. Egy kis szerencsével, azt hiszem, még jobb eredményt tudtunk volna elérni, de mindkét sportolónk rendkívül fiatal és nagyon tehetséges, így még lesz lehetőségük arra, hogy fényesebb éremmel térjenek haza valamelyik világversenyről – fogalmazott Stojaković, aki újságírói kérdésre arról is beszélt, hogy a fiataloknak arra is van lehetőségük, hogy részt vegyenek a következő olimpiai játékokon, ehhez azonban az kell, hogy folyamatosan részt vegyenek a versenyeken.