2024. április 20., szombat

Motoros évadnyitó, áldással

Négyszáz motoros defiléje Szentkútról Hajdújárásra, az Old Bikers Vojvodina motoros egyesület székházához

Az Old Bikers Vojvodina motoros egyesület szervezésében immár hetedik alkalommal is megszervezték a motorosok évadnyitó összejövetelét. A rendezvényről Ficsor Gyulával, a motoros egyesület elnökével beszélgettünk.

Idényre készen (Paszterkó Erika felvétele)

Idényre készen (Paszterkó Erika felvétele)

Motorpárbaj – hangerőpróba (Paszterkó Erika felvétele)

Motorpárbaj – hangerőpróba (Paszterkó Erika felvétele)

Az Old Bikers Vojvodina vezérmotorja defilére készen(Paszterkó Erika felvétele)

Az Old Bikers Vojvodina vezérmotorja defilére készen(Paszterkó Erika felvétele)

A pap megáldja a motort és lovasát (Paszterkó Erika felvétele)

A pap megáldja a motort és lovasát (Paszterkó Erika felvétele)

Gulyás Vesna a párjával (Paszterkó Erika felvétele)

Gulyás Vesna a párjával (Paszterkó Erika felvétele)

– Az évadnyitóra hat országból hívtuk meg motoros barátainkat: Montenegróból, Horvátországból, Magyarországról, Ausztriából, Boszniából és Szerbiából. Szentkúton az idén ötödik alkalommal a katolikus és a pravoszláv egyház papjai közösen megáldották a motorosokat, és megszentelték a járműveiket. Motorosaink hiszik, és a tapasztalat is azt mutatja, hogy a Szentkúton megáldott motorok és lovasaik védelem alatt állnak, egyikükkel sem történt még baleset immár fél évtizede. Szentkúton a motorosok csapatához csatlakoztak a régi járművek tulajdonosai is járműveikkel. Szentkútról a mise és a papi áldás után rendőri kísérettel tértek vissza a motorosok és a régi járművek tulajdonosai Hajdújárásra, ahol a jó hangulatról a Wave együttes fiatal zenészei gondoskodtak rock és hard rock zeneszámokkal.

Mári Péró, Muzslya: Hatodik éve vagyok az Old Bikers Vojvodina motoros klub tagja. Már ötödik éve az ilyen találkozókon én vagyok a szakács. Az idei motoros idény megnyitóján is a hölgyek segítségével én készítettem a százhúsz kilogramm marhacombból, ötven kilogramm vöröshagymából, burgonyából és ugyanannyi káposztából készült ebédet.

Gulyás Vesna, Szabadka: Már nyolcadik éve motorozunk, hétvégén felülünk a motorra, és kimegyünk a természetbe. Az a szabadságérzet, amit ezáltal kapunk, kompenzálja az egész heti felgyülemlett stresszt. A legszűkebb baráti körrel csapatostul szoktunk motorozni Vajdaságban, Magyarországon, de tavaly jártunk Romániában is.

Hegedűs Miklós hét éve tagja az Old Bikers Vojvodina motoros klubnak.

– A motorozás gyermekkori álmom, de mindössze tíz éve van motorunk, mert korábban mindig voltak fontosabb dolgok a motorvásárlásnál: a gyermekek felnevelése és iskoláztatása, az otthon megteremtése. Most van elegendő szabadidőnk is, amikor motorozhatunk – mondta Miklós.

Hegedűs Paulina motorosfeleség: Nagyon szeretek motorozni, főként utasként hátul ülni, mert sokkal jobb a kilátás, én gyönyörködhetek a tájban, a férjemnek pedig az útra kell összpontosítania. Fiatalkoromban nem szerettem a nagy motorokat, de azóta, hogy először ráültem, szinte nem lehet róla leszedni. Nagyon gyakran motorozunk, nemcsak társasággal, hanem ha az idő megengedi és kedvünk is van hozzá, motorra pattanunk, és kettesben motorozunk.

Török Ferenc, Magyarország, Baja: Nagyon örülök, hogy az open partyra külföldieket is meghívnak. Gyermekkorom óta motorozom, de ilyen nagy motorral kilenc éve. Nem a száguldozás híve vagyok, a Yamaha 1600 köbcentis wildstar egy krúzer motor, száz-száztíz kilométeres tempóval akár a világból is kivisz. Eddig jártam Szerbiában, Boszniában, Montenegróban, Ausztriában, a közeljövőben Erdélybe és Görögországba szeretnék eljutni. Nem vagyok klubtag, Straszer Csabi barátommal szoktunk együtt motorozni.

 Az évadnyitó autentikus hangulatához a Wave zenekar kemény dallamaival járult hozzá. A Wave, ami magyarul hullámot jelent, nagyon fiatal, szárnyát bontogató zenekar. Egy éve alakultak, de már több fellépésük is volt. Mivel a nyár a motoros találkozók idénye, már több felkérést kaptak fellépésre motoros találkozókon. Ezen a találkozón éppen egy júniusi magyarországi fellépést sikerült egyeztetniük. Az öttagú zenekar rockot és hard rockot játszik. Két attraktív hölgy is van köztük: Dominika, az énekes és Sara, a basszusgitáros. Két saját szerzeményük is van, az egyik a Hóvihar, a másik pedig a Gyógyítsd az elméd.

Hegedűs Paulina és Miklós (Paszterkó Erika felvétele)

Hegedűs Paulina és Miklós (Paszterkó Erika felvétele)

Török Ferenc (Paszterkó Erika felvétele)

Török Ferenc (Paszterkó Erika felvétele)

Mise Szentkúton (Paszterkó Erika felvétele)

Mise Szentkúton (Paszterkó Erika felvétele)