2024. március 29., péntek

Vajdaságba vonzani a kínai befektetőket

Kína kiemelkedő partnerként van jelen a Szerbia számára stratégiai jelentőségű projektumokban

Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke tegnap fogadta a Kínai Vállalkozók Vajdasági Egyesületének, valamint a Kínai Vállalkozók Szerbiai Egyesületének a küldöttségét. A megbeszélésén az említett egyesületek munkájáról, tevékenységéről, további lehetőségeikről és vajdasági képviseletükről volt szó.

Ótos András felvétele

Ótos András felvétele

Pásztor István házelnök elmondása szerint a Szerbia és Kína közötti jó együttműködés tovább fejlődött az elmúlt években. Ennek egyértelmű eredménye a már említett két társulás megalakítása. Azt is hozzátette, hogy a kereskedelem mellett a termelési szektor is jelentős szerepet tölt be a két ország között kialakult gazdasági kapcsolatban. Kína kiemelkedő partnerként van jelen a Szerbia számára stratégiai jelentőségű projektumokban.

– A Belgrád–Budapest vasútvonalon folyó felújítási munkálatok külön jelentőséggel bírnak Vajdaság és egész Szerbia számára – mutatott rá Pásztor István.

Kiemelte, hogy a két ország közötti földrajzi távolság nem akadály, hogy a kínai vállalkozók jelen legyenek Szerbiában. A házelnök hangsúlyozta, a Tartományi Képviselőház segíti majd az említett egyesületek munkáját, hogy minél szélesebb körű kapcsolatrendszer alakuljon ki, és még inkább képviseljék magukat a hazai piacon.

Cu Csunvej, a Kínai Vállalkozók Vajdasági Egyesületének elnöke szerint mindkét egyesület célja minél sikeresebben népszerűsíteni Szerbiát Kínában, illetve Szerbiába vonzani a kínai befektetőket. Ez pedig a baráti kapcsolatot ápoló mindkét ország számára egyaránt hasznot jelent.