2024. március 28., csütörtök

Egy hónap múlva kisérettségi

Hamarosan kezdetét veszi a 2017/2018-as tanévre vonatkozó iratkozási kör

Kevesebb mint egy hónap van hátra az idei kisérettségiig. A nyolcadikos diákok június 14-én, 15-én és 16-án tesznek záróvizsgát 9 és 11 óra között. Első nap anyanyelvből, második nap matematikából mérettetnek meg, a kombinált tesztet a harmadik napon töltik ki az anyaintézményekben. Az előzetes eredményeket az iskolák június 18-án reggel 8 óráig teszik közzé, ezt követően június 19-én 8 és 16 óra között tehető panasz a pontok kapcsán az illetékes bizottságnál. A végleges eredményeket június 23-án reggel 8 óráig teszik közzé.

A kívánságlistákat június 24-én és 25-én töltik ki 8 és 15 óra között, az első osztályba való besorolásra vonatkozó lista június 29-én lesz ismeretes, ugyanekkor nyújtható be panasz a besorolást illetően délután 3 óráig. A végleges rangsort, hogy ki melyik iskola melyik szakára jutott be, az anyaintézmények teszik közzé július 3-án 8 óráig. Az iratkozáshoz szükséges dokumentumok átadása július 4-én és 5-én lesz 8 és 15 óra között.

A fennmaradó szabad helyekről is július 3-án értesülhetnek azok a diákok, akik a kívánságlistájuk szerint egyik szakra sem rangsorolódtak be. Ők július 4-én írhatnak új kívánságlistát a még meglévő szabad helyek alapján. Számukra a végleges rangsort július 7-én teszik közzé reggel 8 óráig, és ugyanezen napon zajlik az iratkozás is 15 óráig.

Azok a diákok, akik művészeti vagy tehetséggondozó középiskolában kívánják folytatni a tanulmányaikat, felvételi vizsgát is tesznek. A felvételi vizsgára az adott középiskolában kerül sor május 27-e és június 6-a között, erről bővebb információk az adott középiskolákban kérhetők.