2024. április 25., csütörtök
ZOMBORI FÉLMARATON

Nem dőlt meg a rekord

A niši Velimir Bojović nyerte meg a 38. Zombori Félmaraton futamát. A versenytávot 1 óra 13 perc és 40 másodperc alatt tette meg, így a rekordot továbbra is a kúlai Zdravko Mišović tartja, aki 2004-ben 1 óra 8 perc és 48 másodperc alatt futotta le a távot.

A versenyzők eredményére mindenképpen kihatott az időjárás is, a város utcáin ugyanis olykor erős szél süvített, egyébként szokatlan forróság uralkodott.
A felnőttek mezőnyében második lett Miloš Milovanović a pancsovai Dinamóból, harmadik pedig Đuro Borbelj az Apatini Atlétikai Klubból.
A hölgyek közül Nataša Ćulafić (Partizan, Beograd) került ki bajnokként, a második Mariana Čegar Lukić (AK Apatin), harmadik Aleksandra Burkanović (ARK Fruška gora, Novi Sad).
A leggyorsabb zombori versenyző a férfiaknál Josip Major, aki tizedikként ért célba, a nőknél pedig Tijana Kabić, aki egyetlen lépcsőfokkal maradt le a dobogóról, negyedik lett.
A 7 kilométeres Dukat verseny nyertesei a kúlai Miki Bruner és az újvidéki Katarina Pohold.
A Zombori Félmaraton történetében első ízben rendeztek Bonatti stafétát, mintegy harminc háromfős csapat nevezett be rá, és mindhárom helyezést belgrádi csapat szerezte meg.
A résztvevők megítélése szerint a zombori az ország legkiválóbb félmaraton versenye, ezt az is bizonyítja, hogy az idén 700-nál többen álltak rajthoz.