2024. április 25., csütörtök

Végzősök keringője

Mintegy kétszáz fiatal perdült táncra a téren

Akik hétfőn délben a város főterén jártak, megtekinthették a végzős középiskolás diákok táncát, melynek keretében a szabadkai középiskolákból mintegy kétszáz fiatal perdült táncra Dmitrij Sosztakovics keringőjére, hogy ilyen módon is búcsút vegyenek a középiskolás évektől, s egy utolsó közös élményben legyen részük. A produkció végén színes léggömböket engedtek szabadon. A végzősök keringőjére harmadik alkalommal került sor a Helyi Ifjúsági Iroda, a Zeneiskola és a Középiskolák Igazgatóinak Aktívája szervezésében.

A színes pólókba bújt végzősök izgatottan, de vidám hangulatban várták, hogy felcsendüljön a keringő, melynek koreográfiáját február óta gyakorolták Maša Lukić, Danica Dobrilović és Brezovszki Tamara segédletével. A próbákat minden második szerdán tartották az Ivan Sarić Középiskola tornatermében, s mint a fiatalok elmondták, ezek a találkozások még inkább összekovácsolták őket.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

Haverpus Kitti, az Ivan Sarić Középiskola tanulója elmondta, a felkészülés jó hangulatban telt, és nagyon jó érzés volt kiállni az emberek elé, hogy előadják az utolsó közös táncukat, és bemutassák, mit tanultak.

– Komolyan vettük a próbákat, meg a táncot, hiszen végzősök vagyunk, s szerettük volna megmutatni, mit tudunk. Nekem nagyon jó érzés ide kiállni, együtt táncolni a többiekkel, hiszen utoljára láthatom az osztályt így együtt, hogy közösen táncolhatunk, s közös programot csinálhatunk – mondta Haverpus Kitti.

Nagy Gergely, a Zeneiskola végzőse szerint nagyon jó érzés volt kiállni mindenki elé és keringőzni, ami a maga módján megkoronázta a középiskolás évek végét.

– Fantasztikus, hogy az összes iskola tanulói együtt táncolhattak, mivel egy nagyon jó közösség kovácsolódott össze az elmúlt hetekben. Sikerült tartani magunkat a koreográfiához, jól sikerült a tánc, én legalábbis nagyon élveztem. Igaz, egyébként is szeretek táncolni, sőt elsőbálozó is voltam, így volt már némi tapasztalatom a keringővel, de szerintem mindenki nagyon jól érezte magát. Remélem, a jövőben is megmarad az a közösség, amit így negyedik osztály végére sikerült összehoznunk, és tartjuk majd a kapcsolatot – mondta Nagy Gergely.