2024. március 29., péntek

Vučić: Igen, Gašić lesz a BIA igazgatója

A belgrádi napilapok értesülései szerint a hírszerző ügynökség új vezetőjét már holnap kinevezhetik

Aleksandar Vučić miniszterelnök, megválasztott államfő a kezdeti ködösítést követően megerősítette a sajtóállításokat, hogy Bratislav Gašić volt védelmi miniszter lesz a Biztonsági-Tájékoztatási Ügynökség (BIA) következő igazgatója.

– Igen, ő lesz a BIA első embere. Kibírt másfél évet egyetlen állami tisztség nélkül. Számos jó tulajdonsága, erénye van, mindent tud a biztonságról – fogalmazott Vučić válaszolva az újságírói kérdésre, hogy Gašić betöltheti-e a szóban forgó tisztséget, tekintettel korábbi visszás ügyeire.
Ezt megelőzően még igencsak kétértelműen kommentálta a Blic, a Večernje Novosti és az Alo napilapok értesüléseit, hogy Gašić, akit szexista megjegyzése miatt 2016 februárjában menesztettek védelmi miniszteri tisztségéből, a BIA igazgatói tisztségének várományosa. A BIA igazgatója 2013 óta Aleksandar Đorđević okleveles jogász.
Mindeddig Gašić is cáfolt, azaz ködösített, Vučić színvallására pedig egyelőre nem reagált. A Blic és az említett két másik napilap értesülései szerint Gašićot már holnap kinevezhetik.