2024. április 25., csütörtök

2017 perc foci Zentán

Sikeresen zárult a VMSZ Ifjúsági Fóruma akciója

Végre ismét benépesült a zentaiak új büszkesége, a helyi sportcsarnok, mivel tegnap reggel 31 csapat, azaz 300 labdarúgó kezdte meg azt az akciót, aminek a lényege az volt, hogy folyamatos meccsekkel 2017 percet játszanak le a benevezett gárdák. A nemzetközi rendezvény (érkeztek csapatok Magyarországról és Szlovákiából is) 6 csoport küzdelmével kezdődött, majd a továbbjutók további 4 csoportban csaptak össze, utána pedig egyenes kiesési rendszerben folytatódott a torna.

Mint azt Fehér Szabolcs, a VMSZ IF elnöke elmondta, a rendezvény célja a sportszerű küzdelem és a vidámság volt, amiről a finom falatok is gondoskodtak, melyeket a sportcsarnok előtt készítettek a szakácsmesterek.

A magnyitóünnepségen jelen volt Csizi Péter, Pécs város országgyűlési képviselője és Lőrinc Csongor, a VMSZ zentai alapszervezetének az elnöke is, aki szimpatikus módon a nyakkendőt mentőruhára váltotta, s ilyen minőségében kísérte tovább a rendezvényt.

A csapatok a sportcsarnok teljes területén pihenhettek, matracokat helyeztek el, de a lelkesedés nem lankadt, s bizony parázs összecsapásokat láthatott a közönség, mert a fiatalok igen jó focit játszottak. Volt azért revü jellege is a rendezvénynek, mégpedig három barátságos mérkőzés, egy közülük a VMSZ IF és a VMSZ veteránjai között zajlott.

A Vadak győztes csapata (kép: Herédi Krisztián)

A Vadak győztes csapata (kép: Herédi Krisztián)

Végül a temerini FC Vadak csapata győzelmével ért véget a torna. A döntőben az első félidőben egy szerencsés góllal megszerezték a vezetést, s már úgy tűnt, hogy előnyüket megőrzik a félidő végéig, de Juhász Róbert, a korábbi polgármester, Juhász Attila testvére egy szólóakció után egyenlített. Az eredmény sokáig nem változott, fél perccel a vége előtt azonban egy temerini távoli lövés utat talált a kapuba, így a Vadak nyerték meg a 2017 perc focitornát. A vándorserleget a csapatkapitány, Dujmovics Róbert vette át. „Elsősorban nem a győzelemért jöttünk, de örülünk annak, hogy sikerült megnyerni a tornát. Nagyon kifáradtunk, keveset aludtunk, voltak, akik hazamentek, egyesek a többieket ápolták, de végül vasárnap délutánra mindenki itt volt” – mondta Dujmovics.

A torna legjobb kapusa Buttás Albert (Fusion team) lett, a gólkirályi cím Finta Krisztiáné (No-mi van?) lett, a 2017 perc foci legjobb játékosának járó díjat pedig Szabó Palóc Géza (zentai önkormányzat) vehette át. A harmadik helyért lejátszott találkozón a No-mi van? nevet viselő csapat 2:0-ra legyőzte a tóthfalusi Nyers István Akadémia Gedák nevű együttesét. vasárnap délután lejátszott barátságos mérkőzések közül a VMSZ Ifjúsági Szervezete és a Fidelitas találkozója rászolgált a barátságos jelzőre, mindkét mérkőzés döntetlennel ért ugyanis véget (1:1, 3:3). A harmadik barátságos mérkőzés a korosztályok összecsapása volt: a Vajdasági Magyar Szövetség ifi tagozata és az öregfiúk mérték össze tudásukat. A mérkőzésen a jó az öreg a háznál szólás érvényesült: az öregfiúk Blaskó Árpád, Halasi Szabolcs, Fremond Árpád, Balázs Ferenc és Pék Zoltán vezetésével fölényes, 5:2-es győzelmet arattak.

Fehér Szabolcs, a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Szervezetének elnöke a torna végén összegezte a látottakat: „Mivel a szervezők számát sikerült megduplázni, így az idei torna sokkal gördülékenyebben zajlott, s ehhez valószínűleg az is hozzájárult, hogy egyes csapatok már tavaly is részt vettek az általunk szervezett rendezvényen, és már rutinos együttesként alkalmazkodtak a szabályokhoz, pontosan tudták, mikor kell megjelenniük. A csapatok száma is nőtt, így ezen a téren is sikerült előrébb lépnünk” – mondta Fehér, kiemelve, hogy jövőre a 2018 perc foci megszervezése is a terveik között szerepel, s bízik benne, hogy az a torna még olajozottabban zajlik majd. „Az idén is voltak gondok a játékmenettel, ezen kell majd javítanunk, valamint az időmérés esetében ugyanúgy jártunk, mint tavaly, hogy az időmérő által mutatott idő nem egyezett meg a csapatok pályán eltöltött idejével” – nyilatkozta Fehér, majd mosolyogva hozzátette: a VMSZ IF maximálisan elégedett a Fidelitas ellen megszerzett két ponttal, mivel ezeknek a barátságos mérkőzéseknek a szórakozásról kell szólniuk, s a 2017 perc focin ez így is volt.