2024. április 24., szerda

VPN szoftverek

A VPN szolgáltatások sok esetben jelenthetnek biztonságot a böngészés során, főleg akkor, ha egy nyilvános Wi-Fi hálózaton keresztül csatlakozunk a világhálóra. Természetesen az is előfordulhat, hogy játékhoz van szükségünk egy ilyen megoldásra, vagy csak egy weboldal regionális korlátozásait szeretnénk kijátszani. Ezek a szolgáltatások a lehető legjobban lefedik a teljes spektrumot, használatukhoz pedig nincs szükség informatikai diplomára, néhány kattintással működésre bírhatók.

CyberGhost 5

A CyberGhost valóban a felhasználók érdekeit helyezi szem elé: a szolgáltatást fejlesztő vállalat semmilyen módon nem követi figyelemmel a netes tevékenységeinket, amit gyakorta alá is támasztanak különböző kimutatásokkal. A szolgáltatással még a weboldalak számára elérhető adatokat is minimalizálhatjuk, így letilthatjuk a sütiket is. A letisztult kezelőfelületnek hála nagyon egyszerű a használata.

TunnelBear

Ennek az alkalmazásnak a használata végtelenül egyszerű. Ez a legkezelhetőbb VPN szolgáltatás, amit Windows, Mac vagy mobil platformokon választhatunk. Az átlátható felület mellé magas szintű titkosítást is kapunk. Hátulütője, hogy az ingyenes változat csak limitált adatforgalmat tesz lehetővé.

VPNBook

Egy tapasztalt felhasználónak aki a Windowsos eszközénél többet is meg akar védeni, minden bizonnyal jó szolgálatot tesz majd a VPNBook. Nincs is szükségünk extra szoftverre, az adatokat rendszerbeállítás szinten kell megadnunk, és már csatlakozhatunk is. Ennek köszönhetően akár mobilokon és konzolokon is használható, cserébe viszont kevésbé kényelmes, mint a többi megoldás.

Hotspot Shield Free

Már jó ideje kering a köztudatban a Hotspot Shield szolgáltatása, amely egy remek alkalmazás, azonban megvannak a maga kisebb problémái. Maga a szolgáltatás villámgyors és akár Chrome bővítményként is elérhető, a videós szolgáltatásokhoz azonban csak előfizetéssel férhetünk hozzá, és bizony ha aktívan akarjuk használni, akkor le kell nyelnünk a reklámokat is. (PC World alapján)