2024. március 28., csütörtök
TECH-SAROK

Böngészőt váltunk!

Rengeteg időt töltünk a világhálón szeretett böngészőnk társaságában, azonban a megszokott felületről bizony néha érdemes lehet lemondani, hisz rendkívül hasznos újdonságokat is találhatunk az alternatív browserekben.

Legyen szó gyorsaságról, memóriafogyasztásról, biztonságról vagy éppen szimpla kényelmi funkciókról, minden felület teljesen más felhasználói élményt kínál. Ahhoz, hogy a lehető legkényelmesebben és leghatékonyabban szörfözzünk a neten, fontos, hogy megtaláljuk azt a böngészőt, ami képes kielégíteni igényeinket, és ehhez bizony érdemes lehet túllépni a Chrome-Firefox-Edge-Opera kvartett kínálatán.

Epic

Megfelelő beállításokkal magas fokú anonimitást érhetünk el a weben az Epic Privacy Browser használatával. A Chromium-alapú szoftver címsorában található ikonok segítségével erőfeszítések nélkül, mindössze néhány kattintással módosíthatunk a biztonságunk érdekében hozott intézkedéseken.

Tor

Bizony legtöbben a dark-webbel azonosítják ezt a böngészőt, mely beépített VPN-szolgáltatással igyekszik kielégíteni a felhasználói igényeket. A szoftver az adatcsomag-passzolásokat automatikusan és titkosítva hajtja végre, és az önkéntes IP-ken keresztülrohanó lekérdezést követően viszonylag megfelelően lerázza a nyakunkban lihegő követésünkre áhítozó robotokat.

Comodo Ice Dragon

Az Ice Dragon a Comodo nevű biztonságtechnikai vállalat topkategóriás böngészője, a szoftver fejlesztői pedig igyekeztek minél több védelmi funkciót építeni az alkalmazásba. Az Ice Dragon képes malware-vizsgálat végrehajtására, sőt emellett még blokkolja is az ismert adathalász és spyware site-okat.

Vivaldi

A Vivaldi egy Chromium alapú böngésző, amelyet elsősorban azoknak találtak ki, akik egy maximálisan személyre szabható és kellően fürge felületre vágynak. A kedvenc honlapjaink egy pillanat alatt megjelennek a szoftver ablakában, és jónéhány extra funkciót is kapunk még, ha a Vivaldi felülete mellett döntünk.

Lunascape

A Lunascape egy leginkább azon felhasználók számára kínál megoldást, akik még nem döntötték el, hogy melyik böngészőt szeretik a legjobban. Képes ugyanis futtatni mindhárom nagy böngészős motort (Trident, Gecko, WebKit), és külsőre is teljesen rendben van, a felületét ugyanis egészen a végletekig személyre szabhatjuk, sőt beállíthatunk saját hírfolyamot is. (PC World alapján)