2024. március 28., csütörtök

Saját szalonban boldogan

Szalóki Anita készítette lapunk tablófotó-szépségversenye díjazottjainak frizuráját

Lapunkban a közelmúltban zajlott le az Élményt ajándékba! elnevezésű tablófotó-szépségverseny, melynek díjazottjait Újvidéken, a székházunkban megajándékoztuk egy gyönyörű sminkkel és frizurával, továbbá szépségtippekkel látta el őket stílustanácsadónk, és színvonalas fotósorozatot is készítettünk róluk.

Készül a frizura a szerkesztőségünkben (Ótos András felvétele)

Készül a frizura a szerkesztőségünkben (Ótos András felvétele)

A lányok frizuráját Szalóki Anita, a zentai Anita-S fodrászszalon tulajdonosa készítette. A zentagunarasi származású fiatal lány kilenc évvel ezelőtt kezdett Zentán fodrászszalonban dolgozni, és hat év tapasztalatgyűjtés után három évvel ezelőtt éppen májusban nyitotta meg a saját szalonját Zentán, a központban. Elmondása szerint nagyon jó döntés volt belevágni, hiszen igen hamar kialakult a saját kuncsaftköre:

– Két szalonban is dolgoztam előtte, és már sokan ismertek, valószínűleg annak volt köszönhető, hogy viszonylag gyorsan beindult a vállalkozásom. Sikerült jó helyen, a város központjában kiadó üzlethelyiséget találnom, biztosan ez is hozzájárult a gyors bejáródáshoz. Mostanra tényleg sok a munkám, szinte minden napom telített, ráadásul elérkezett az elsőáldozások, ballagások, lakodalmak időszaka, ilyenkor még inkább kérik a frizurákat. Nőket, férfiakat és gyermekeket is nyírok, hajat festek, alkalmi frizurákat készítek. Elmondhatom, hogy nagyon divatos a szürke hajszín, sokan kérik, viszont elég nehéz kivitelezni, ez a szín ugyanis nem igazán tartós. A hosszú hajú fiatal lányok az idén nagyon kedvelik a loknikat, mindenki hullámos hajat akar, és ismét közkedveltek az elegáns tarkókontyok. Persze a fonatokat is kérik, és nyírásnál is meg frizurakészítésnél is azt tartják szem előtt, mi áll jól nekik, mit lehet kihozni a hajformájukból, hajminőségükből. Többen tanácsot is kérnek, és mindig igyekszem jó tanáccsal szolgálni, hiszen az elégedett kuncsaft valószínűleg legközelebb is engem választ. Az internet nagy segítségére van a fodrásznak, rengeteg videót lehet találni a praktikákkal, trükkökkel és divattal kapcsolatban is, és én mindig szánok időt arra, hogy kövessem ezeket – magyarázta a fiatal fodrász.

Anita azt is elmondta, hogy az volt az egyik álma, hogy saját szalonjában dolgozzon, és ez meg is valósult. A következő nagy célja, hogy ne bérelt üzlethelyiségben, hanem saját épületben legyen a szalonja. Arra a kérdésünkre, hogy miért vállalta a díjazott lányok frizuráinak elkészítését, azt válaszolta, hogy ez is egy bemutatkozási lehetőség volt, és nagyon örül annak, hogy megragadta.