2024. március 28., csütörtök

A siker kulcsa Magyarkanizsán

Az előadássorozat első állomása volt a tegnapi

Hogyan legyünk sikeresebbek? címmel tartottak motiváló szemináriumot csütörtökön a magyarkanizsai Certop Co. Kft., a Meditation Team közvetítő és rendezvényszervező cég, valamint a magyarországi Lawrence & Bennett Zrt. szervezésében.

Mintegy százan voltak kíváncsiak a rendezvényre (Puskás Károly felvétele)

Mintegy százan voltak kíváncsiak a rendezvényre (Puskás Károly felvétele)

Az előadássorozatnak tervezett rendezvény első színhelye a magyarkanizsai Gyógyfürdő konferenciaterme volt, ahol a megjelent vállalkozók száma – akik között nemcsak magyarkanizsaiak voltak, hanem az ország más területeiről is érkeztek érdeklődők – megközelítette a százat. Mindannyian arra voltak kíváncsiak, hogyan lehetnének még sikeresebbek, az általuk irányított cégeket hogyan tehetik még jövedelmezőbbé. Ebben nyújtott segítséget Laczkó Péter budapesti előadó, aki rögtön az első mondataival meghökkentette a hallgatóságot, hiszen azzal kezdte mondandóját, hogyan állíthatja meg, hogyan teheti sikertelenné vállalkozását a vezetője, s mint mondta, így mégsem hirdethették meg a szemináriumot, mert akkor bizony senki nem lett volna kíváncsi rá. Az igazság azonban az, hogy a gyakorlott előadó csak a felvezetőjében tért ki erre a részletre, felkeltve a hallgatóság kíváncsiságát őszinteségével, ezután pedig rátért mindazoknak a tapasztalataiból is eredeztethető fortélyoknak a feltárására, amelyek a siker felé vezetnek. Laczkó Péter, a Lawrence & Bennett Management cég vezetője elmondta lapunknak:

Laczkó Péter (Puskás Károly felvétele)

Laczkó Péter (Puskás Károly felvétele)

– Azért hoztam el ezt az előadást, mert a szerbiai vállalkozások vezetőinek az uniós vállalkozások profi, képzett vezetőivel kell felvenniük a versenyt, és úgy gondoltuk, nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy a szerbiai cégvezetők ne váljanak profikká. A piaci előnyöket nemcsak a fejlesztésben és a technológiában kell felvenni, hanem a cégvezetésben is.

Laczkó előadásában rámutatot arra, ahhoz, hogy jó vezetők lehessünk, tudnunk kell professzionális módon tervezni, majd a terveket szervezéssel és irányítással, valamint személyzetkezeléssel valóra váltani. Ha ez mind megvan, akkor már jó esélyünk van a sikerre.

Sándor Tibor, a Certop nemzetközi rendszertanúsító ház dél-európai igazgatója már több olyan előadáson részt vett, amelyet a magyarországi cég tartott, és fontosnak látta, hogy minderről a hazaiak is tudomást szerezzenek, hogy még eredményesebben vehessék föl a versenyt akár a nagy külföldi cégekkel is.

– A szemináriumsorozatot még kibővítjük olyan gyakorlati elemekkel – három- és négynapos kurzusokkal –, amelyek által még több információhoz juthatnak, illetve azokat a gyakorlatban is be tudják mutatni. A világban már elfogadott és alkalmazott praktikákat és menedzsmenttechnikákat fogják átadni számukra, amelyekkel még eredményesebbé tehetik az üzletüket. Fontosnak tartjuk azt, hogy cégeink minden tudással felvértezve újra felzárkózhassanak az eredményesen gazdálkodó cégek közé. Mivel ennyien összejöttünk, szerintem ez is azt bizonyítja, hogy jó úton járunk, érdeklődőek a vezetők.

Az igazi átfogó és eredményeket hozó segítséget ígérő előadás résztvevőinek már csak hasznosítaniuk kell a hallottakat, hogy még sikeresebbé válhassanak.