2024. április 23., kedd
LABDARÚGÁS

Nikolić az MLS góllövőlistájának élén

Duplázott az Észak-amerikai profi labdarúgó bajnokság (MLS) legutóbbi fordulójában Nemanja Nikolić, a Chicago Fire zentai származású támadója. Nikolić a Colorado Rapids elleni hazai találkozó 15. és 74. percében talált be, góljainak köszönhetően pedig már egyedül áll a góllövőlista élén. A csatár 11 találkozón tízszer volt eredményes, és csapata góljainak felét ő szerezte: „A legfontosabb, hogy jól játszik a csapat. Semmi különöset nem csinálok, a társaim remek munkát végeznek. Jól helyezkedem a pályán, és nincs igazán nehéz dolgom az akciók befejezésekor.” – mesélte Nikolić.

Megszerezte a francia Ligue 1 bajnoki címét a Monaco csapata, miután hétközi, elmaradt mérkőzést pótló találkozón hazai pályán verte a St. Étienne együttesét. Leonardo Jardím gárdája egy fordulóval a vége előtt behozhatatlan 6 pontos előnyt szerzett a PSG előtt. A Monaco, amely csaknem két évtized, az 1999/2000-es szezon óta először szerzett bajnoki címet, egy mérkőzéssel a tarsolyában 104 lőtt gólnál jár, és az egyik leggólerősebb csapat a Ligue 1 történelmében.

Megszerezte első idei trófeáját a Juventus. A torinói alakulat a Lazio elleni kupadöntőben tudott diadalmaskodni két védője, Daniel Alves és Leonardo Bonucci találatainak köszönhetően. A Juventus második trófeáját a Serie A-ban szerezheti, harmadikat pedig a cardiffi BL-döntőben a Real Madrid ellen, ahol azonban sokkal nehezebb dolga lesz.

Karnyújtásnyira került a spanyol bajnoki címtől a Real Madrid, miután hétközi pótló mérkőzésén idegenben 4:1-re verte a Celta Vigót. Zinédine Zidane együttese nem hagyott sok kétséget a három pontot illetően, Ronaldo duplájával, valamint Benzema és Kroos góljaival bedarálta vendéglátóját. A Blancóknak a bajnoki címhez az utolsó fordulóban elegendő egy döntetlen a Málaga otthonában.