2024. április 23., kedd

Orbán: az EP-határozat egy elhibázott politika lenyomata, valójában "Soros-jelentés" készül

Meg kell védeni a gazdaságpolitikát

Egy elhibázott politika lenyomatának nevezte az Európai Parlament (EP) Magyarországgal szembeni szerdai határozatát Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki szerint valójában egy "Soros-jelentésről" van szó.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában (MTI Fotó: Máthé Zoltán)

A kormányfő pénteken a Kossuth rádió 180 című műsorában azt mondta, a Magyarországot érő támadások mögött a migráció áll, létezik ugyanis egy olyan európai érdekközösség, amelynek célja évi több százezer idegen behozatala Európába. Ennek a gondolatnak az "atyamestere", részben finanszírozója, szervezője Soros György - tette hozzá, úgy fogalmazva: a "Soros-féle csapatok" Brüsszelben elszántak.
Orbán Viktor lehangolónak nevezte, hogy a nemzetállamok nem kapják meg a tiszteletet az európai intézményekben dolgozóktól.
A miniszterelnök hangsúlyozta: ki kell tartani a magyar nemzeti érdekek mellett.

A jövő évi választáson meg kell védeni a béremelésekre és az alacsony adókra épülő gazdaságpolitikát, és ha ez sikerül, 2020 körül a magyar gazdasági növekedés elérheti az 5 százalék fölötti tartományt - mondta Orbán Viktor.

Úgy fogalmazott: ez a 2010-ben elhatározott gazdasági terv utolsó szakasza a pénzügyi stabilizálás, az 1-3, majd a 3-5 százalék közötti gazdasági növekedés elérése után.
A kormányfő beszélt a kabinet demográfiai célkitűzéseiről is, amelynek lényege, hogy 2030-ra a magyar nemzet egy olyan közösség legyen, amely képes magát reprodukálni. Ehhez sok eszközre van szükség - mondta -, egyebek mellett családtámogatásra, a munkavállalás könnyítésére és az oktatási rendszer átalakítására.