2024. április 20., szombat

Ningbói küldöttség járt Újvidéken

Мilоrаd Rаdојеvić, a városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja, Gоrаn Sеčuјski, a Helyi Gazdasági Fejlesztési Iroda vezetője és Маriјаnа Dukić Мiјаtоvić, a polgármester tanácsadója a városházán fogadta a kínai Ningbo város küldöttségét.

A kínai küldöttség megtekintette a 84. Nemzetközi Mezőgazdasági Vásárt, ahol a találkozó előtt ünnepélyesen megnyitották a Premium Agricultural Brands China in Serbia 2017 & Eco-Agriculture and Food Security Forum for The „Belt And Road”– Silk Road Show 2017 nemzetközi rendezvényt, amely Kína és Szerbia mezőgazdasági együttműködését hivatott fejleszteni. Ezenkívül egy fórumot is tartanak az élelmiszer-biztonságról, amely ugyancsak a Selyemút 2017 elnevezést viseli.

A városházán a jelenlevők egyetértettek abban, hogy amióta aláírták a két város, Újvidék és Ningbo közötti együttműködési szerződését, valamint az egyetemek együttműködéséről szóló szerződést, nagy előrelépés tapasztalható a kapcsolatok erősítésében.

Маriјаnа Dukić Мiјаtоvić hangsúlyozta, hogy az újvidéki önkormányzat érdekelt a kapcsolatok további erősítésében, és hozzátette, Changchun testvérvárossal is kiváló a városi adminisztráció együttműködése.

Ye Minghuai, a ningbói városi gazdasági bizottság igazgatóhelyettese elmondta, hogy a két város között kiváló az együttműködés a gazdaság, a mezőgazdaság, az idegenforgalom és a vásári rendezvények terén. A kínai delegáció képviselője meghívta az újvidéki önkormányzat képviselőit a Ningbóban megrendezendő China-CEEC EXPO 2017 befektetési- és gazdasági vásárra.

Az újvidéki városházán megtartott találkozón a felek egyetértettek abban, hogy Kína és Szerbia között hagyományosan jók a kapcsolatok, ezt arra kell felhasználni, hogy a városok között is hasonló gyümölcsöző együttműködés alakuljon ki.