2024. április 20., szombat
ASZTALITENISZ

Bajnokavatás?

Nagyon könnyen megtörténhet, hogy ma este a férfiaknál és a nőknél is országos csapatbajnokot avatnak, függetlenül attól, hogy az első mérkőzések végeredményei között semmi hasonlóságot nem lehet felfedezni. A férfiaknál a belgrádi Crvena zvezda saját közönsége előtt 4:0-ra nyert a Palánka ellen, míg a nőknél a címvédő Novi Sad Törökkanizsán 4:3-ra győzte le az alapszakasz győztesét, az Obilićot.

Ma a palánkai és az újvidéki mérkőzés is 18 órakor kezdődik, s nagy meglepetésnek kellene történnie, hogy a találkozók végén elmaradjon a bajnokavatás. A C. zvezda az első mérkőzésen esélyt sem adott a Palánkának, s a visszavágón bizonyára sokkal szorosabb mérkőzés várható, azonban, ha Marko Jevtović, Vladimir Radonjić és Robert Fišer teljesítménye nem esik jelentősen vissza, az újoncnak nagyon nehéz dolga lesz, hogy kiharcolja a harmadik mérkőzést.

A nőknél a Novi Sad (Fenyvesi Anna Zsófia, Makszuti Anetta, Aleksandra Savić, Surján Szabina, Truzsinszki Viktória) egy majdnem négy órán át tartó mérkőzésen idegenben nyerte meg az első találkozót, így ma – ha nyer az Obilić (Izabela Lupulescu, Recskó Emma, Branislava és Dragana Vignjević) ellen – saját közönsége előtt bonthatja ki a pezsgősüveget. Ez biztosan nem lesz sétagalopp, a törökkanizsai hihetetlen fordítás (2:0-ra vezetett az Obilić, Vignjevićnek pedig 2:1 és 9:5-je volt Fenyvesi ellen) után azonban a hazai közönség támogatását élvezve a második találkozó esélyese a Novi Sad. Nagy kérdés, hogy a hazaiak hogyan fogják elviselni az esélyesség terhét, s az is, hogy a vendégek közül Lupulescu és Vignjević képes-e valamelyest felnőni Recskóhoz, mert ha igen, akkor a Novi Sad játékosai és szurkolói kellemetlen perceket is átélhetnek.