2024. április 23., kedd
ATLÉTIKA

Španović kényszerszüneten

Szerbia jelenleg legjobb atlétája, Ivana Španović sérülés miatt váratlan pihenőre kényszerül. Az elmúlt négy évben a távolugró csillag minden világversenyről éremmel tért haza, úgy tűnik, a fáradság utolérte szervezetét, ezért úgy döntött, a Gyémánt liga soron következő két állomását kihagyja és inkább regenerálódik.

Španović egy belgrádi edzés során sérült meg, nem komoly a dolog, ennek ellenére edzőjével, Goran Obradovićtyal úgy döntöttek, visszavesznek a tempóból.

Természetesen azonnal megkezdtük a kivizsgálásokat, a fájdalom ugyan nagyon erős volt, de szerencsére úgy tűnik, nem komoly a probléma. A diagnózis szerint a megfelelő terápia mellett két hét szigorú pihenő is kell. Mindez azt jelenti, Ivanának nagyjából két hónapra lesz szüksége, hogy ismét a legjobb formájába kerüljön.” – nyilatkozta Obradović.

Belgrád fedett pályás Európa-bajnokának nem lesz könnyű dolga, ha a kihagyást követően be akar kerülni a Gyémánt liga berlini döntőjébe. A soron következő állomásokon, Eugene-ban és Oslóban is értékes pontokat fog veszíteni. Edzője szerint lesz ideje behozni a hátrányt:

Három versenyen, Lausanne-ban, Londonban és Brüsszelben elegendő pontot gyűjthet majd, hogy ott legyen a szeptember 1-jén, Berlinben esedékes fináléban. Mindazonáltal, mint a legtöbb atlétának, az idén nekünk is a londoni vb a fő esemény, addig pedig minden rendben lesz. Évek óta hihetetlen testi és lelki terhelés alatt áll, kilenc érmet szerzett zsinórban. Várható volt, hogy valami történni fog. Ha a felépülés, és azt követően a felkészülés is a terveink szerint halad, frissen érkezünk majd a vb-re!”