2024. április 25., csütörtök

Jobb tanulási feltételek az egyetemistáknak

Munka jellegű látogatóban a Természettudományi–Matematikai Karon

Munka jellegű látogatóban a Természettudományi–Matematikai Karon

Az oktatás korszerűsítéséről és a Természettudományi-Matematikai Kar (TMK) épületének karbantartásáról beszélgettek tegnap a felsőoktatási intézményben tett munkajellegű látogatás alkalmával: Đorđe Miličević, a Tartományi Kormány alelnöke, dr. Zoran Milošević tartományi felsőoktatási és tudományügyi titkár, dr. Milica Pavkov Hrvojević, a Természettudományi-Matematikai Kar dékánja, a Földrajz, Turizmus és Szálloda Tanszak, továbbá a Matematikai és Informatikai Tanszak munkatársai, valamint Nataša Pavlović, a Vojvodina Turistaszervezet igazgatója.

– A Tartományi Kormány maximálisan igyekszik a lehetőségeivel összhangban jó munkafeltételeket biztosítani az Újvidéki Egyetem keretében működő felsőoktatási intézményeknek – mondta Đorđe Miličević, a Tartományi Kormány alelnöke. – Célunk, hogy szorosabb együttműködés valósuljon meg a tudomány és a gazdaság között.

Miličević bejelentette, december elején első alkalommal lesz tudományos és gazdasági kiállítás Újvidéken a Tartományi Kormány védnökségével.

Mivel az európai államok legtöbbjében a turizmus és az IT-technológia ad foglalkoztatási lehetőséget, a dékán asszony arról beszélt, hogy a Természettudományi-Matematikai Karon, elsősorban a Tartományi Kormány támogatásával szeretnék elérni, hogy a turizmusban és az IT-szektorban Vajdaság a fejlődés motorja legyen. Továbbá lehetőséget szeretnének biztosítani a fiatal szakembereknek, hogy álláshoz jussanak, kreatív munkát végezzenek, és ebben a városban, ebben az országban maradjanak.

Dr. Zoran Milošević tartományi felsőoktatási és tudományügyi titkár elmondta: a Természettudományi – Matematikai Kar ebben az évben összesen 11,5 millió dinárt kapott karbantartásra, ebből 2 milliót szántak az egyetemista szervezetek helyiségeinek a kialakítására, 3 milliót a Herbárium helyiségének felújítására és 6 milliót egy külön objektum építésére, amelyben a Természettudományi-Matematikai Kar, valamint a Kémia Tanszak és a Biológia Tanszak tárolja majd a vegyszereket.