2024. március 28., csütörtök

Szerdától strandbelépőjegy

Az újvidéki Strand bejáratánál elhelyezett elektronikus beléptetőrendszert május 17-étől, azaz holnaptól kezdik üzemeltetni.

Az új elektronikus beléptetőrendszernek köszönhetően sokkal gyorsabban lehet majd bejutni a Strandra, remélhetőleg nem alakulnak ki olyan sorok, mint az előző években (Dávid Csilla illusztrációja)

Az új elektronikus beléptetőrendszernek köszönhetően sokkal gyorsabban lehet majd bejutni a Strandra, remélhetőleg nem alakulnak ki olyan sorok, mint az előző években (Dávid Csilla illusztrációja)

A jegyek megfizettetését és ellenőrzését ezentúl az új elektronikus beléptetőrendszerrel végzik, az évi jegyekre pedig ezentúl nem kell öt napot várni mint az elmúlt években, hanem azonnal elkészítik őket.

Az idényjegy tulajdonosainak a bejáratnál elhelyezett elektronikus beléptetőrendszernél kell minden alkalommal felmutatniuk a jegyüket, ezt minden kilépésnél is kötelesek megtenni, különben nem tudnak újra belépni vele. A napi jegyek ezentúl csak egy belépésre jogosítják fel a látogatót, ha kilépnek, megszűnik érvényességük.

A Városi Kertészet Közvállalatban elmondták, hogy az elektronikus belépőjegyek bevezetésével csökkentik a bejárati kapuknál várakozók számát, meggyorsítják a belépést a polgárok számára, leegyszerűsítik a jegykiadás folyamatát. Ezenkívül, az új beléptetőrendszer megtakarításokat eredményez a közvállalat számára, mert kevesebb dolgozóra lesz szükség, nem kell külön jegykezelőket foglalkoztatni, ami 8 fizetéstől „szabadítja” meg a Városi Kertészetet.

A napi jegyek, akárcsak a korábbi években, 50 dinárba kerülnek majd, az idényjegyek 1.350 dinárba, a diák- és a nyugdíjas jegyekért pedig 1.150 dinárt kell fizetni. Hétéves korig ingyenes a belépés a Strandra.

A közvállalatban emlékeztetnek arra, hogy a kabinbérlők négy idényjegyre jogosultak, a kisebb kabinok bérlői két idényjegyet kapnak ingyen, mindkét esetben csak a kidolgozásukat fizettetik meg, ami 300 dinárt tesz ki. A kabinok bérlői az idényjegyek kiváltásakor kötelesek felmutatni a bérleti szerződést, valamint a személyazonossági igazolványt.