2024. április 19., péntek

Meghívó képzőművészeknek alkotótáborba

Az újvidéki Dusán cár utca 4. alatti Ferences Rendház május 18. és 21. között alkotótábort szervez a Horgos melletti Domus Pacis lelkigyakorlatos házban. Meghívom a képzőművészeket, hogy vegyen részt az alkotótáborban.

A téma: Az irgalmasság testi és lelki cselekedetei.

Rendházunk a sorrendben harmadik (2011: Naphimnusz, 2012: A vértanúság) alkotótábor megszervezésével szeretné, ha vajdasági alkotók munkái felhívnák a figyelmet az irgalmasság cselekedeteinek fontosságára az emberek egymás közti viszonyában.

A tábor szakmai vezetője Utcai Dávid festőművész. Úgy gondoljuk, hogy a vajdasági magyar alkotók összehívása egy ilyen célra fontos és jelentős esemény. Főleg, hogyha a tábor eredményeként született alkotásokat később be tudjuk mutatni a különböző helységekben.

Az alkotótáborban teljes ellátást, utazási költséget és anyagköltséget tudunk biztosítani a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően. Cserébe azt kérjük a képzőművészektől, hogy a tábor ideje alatt elkészült műveikből kettőt ajándékozzanak az újvidéki Ferences Rendháznak.

Mi biztosítunk festéshez, grafikához szükséges eszközöket (vásznat, ecsetet, festéket stb.). Ha valaki a saját eszközeit szeretné használni, a fogyóeszközök közül 10 euró értékben meg tudjuk téríteni annak költségét – áll dr. Harmath Károly házfőnök meghívójában (harmath@eunet.rs).