2024. április 19., péntek
TENISZ

Đoković játék nélkül elődöntős

Rafael Nadalnak az este még le kellett győznie a belga David Goffint (amire minden esélye megvolt), hogy ma Madridban a férfitenisz egyik lehető legnagyobb rangadója elérjen a jubileumi szakaszához. A két volt világelső, Novak Đoković és Nadal ugyanis ötvenedszer méri össze erejét, Novak pedig 26:23-ra vezet. Legutóbb tavaly a római elődöntőben játszottak, amikor a szerb nyert. A spanyol, akit ezúttal esélyesebbnek vélnek, a 2014-es Roland Garros óta zsinórban hét meccsen nem győzte le Đokovićot, Madridban pedig harmadízben találkoznak. 2009-ben, minden idők egyik legjobb két nyert szettre játszott salakos meccsén Nadal nyert, Đoković két évre rá vágott vissza.

Novak és Rafa meccse azért is csaknem biztos már, mert a szerbnek tegnap pályára sem kellett lépnie, hisz a japán Kej Nisikori sérültet jelentett. Đoković ezzel a naprakész listán 3500 pontra csökkentette lemaradását, az előző napon váratlanul vesztes, brit Andy Murray mögött, míg Wawrinkát 1240 ponttal előzi meg, tehát már biztos, hogy a Roland Garroson második kiemeltként kísérelheti megvédeni a címet.

Csütörtökön este Nadal „elrontotta” a nyolcaddöntő rangadóját, hisz alig egy óra alatt leiskolázta az ausztrál Nick Kyrgiost. Annál érdekesebb volt a másik két mérkőzés. Az egyiken a fiatal Alexander Zverev jó játékkal verte Tomáš Berdychet, Dominic Thiem pedig öt meccslabdát hárítva jutott túl a bolgár Grigor Dimitrovon, aki a második játszmában 3:1-es, a harmadikban pedig 4:1-es vezetésről bukott el.

A nőknél nem történt meglepetés, a francia Kristina Mladenović tartja jó formáját, Eugenie Bouchard pedig két bravúr után csak statisztált a Kuznyecova elleni meccsen.

A következő héten Rómában tartanak férfi 1000-es és rangos női tornát, a németországi Heilbronn 75 000 ezres challengerén pedig, jó játék reményében, Györe László is szerepel.

MADRID. – A férfitorna nyolcaddöntőjében: A. Zverev–Berdych 6:4, 6:4, Nadal–Kyrgios 6:3, 6:1, Thiem–Dimitrov 4:6, 6:4, 7:6, Cuevas–Paire 7:5, 0:6, 6:1, negyeddöntő: Đoković–Nisikori – küzdelem nélkül, nők, negyeddöntő: Mladenović–Cirstea 6:4, 6:4, Kuznyecova–Bouchard 6:4, 6:0.

ZALAEGERSZEG. – A futures 2. fordulójában: Balázs–Onisi 6:2, 6:2.