2024. március 28., csütörtök

Szerb turistabusz karambolozott az M0-áson, egy ember meghalt

Szerb turistabusz karambolozott Magyarországon az M0-ás szigetszentmiklósi szakaszán vasárnap, nem sokkal dél után.

(Fotó: MTI)

(Fotó: MTI)

A jármű pályakarbantartó teherautóknak ütközött, a karambolban egy ember meghalt - közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Az utat lezárták, a forgalom torlódik. A mentők tájékoztatása szerint a helyszínről tizenkilenc embert vittek kórházba. 

Csámpai Attila, a katasztrófavédelem megyei szóvivője elmondta, hogy a busz eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze a körgyűrű 16-os kilométerénél két pályakarbantartó teherautóval az M1-es felé vezető oldalon.

A buszon a két sofőrrel együtt huszonöten utaztak. A buszvezető olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt - közölte Csámpai Attila.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta, hogy tíz mentőegységet riasztottak a helyszínre, közöttük egy mentőhelikoptert és egy mentőmotort is. Tizenkilenc embert vittek kórházba, egy férfi a helyszínen meghalt - közölte.

Tájékoztatása szerint két férfi súlyosan megsérült, egyiküknek mellkas-sérülése, másikuk combcsont- és medencetörése van. Mindkettejüket a Merényi Gusztáv kórházba vitték.

Tizenhét ember az első vizsgálatok alapján könnyebben sérült meg a balesetben, de mindenkit meg kell röntgenezni, hogy kizárjanak egy esetleges súlyosabb sérülést. A Merényibe, a Honvédkórházba és a Péterffy kórház traumatológiájára vitték a sérülteket - ismertette Győrfi Pál.