2024. április 20., szombat

Temerini hírek

A Juhász zenekar koncertje

Temerinben behajtják a kisebb adóhátralékot is

Fotó: Góbor Béla

Az Énekelt Versek XXII. Zentai fesztiváljának tájolási programja keretében ma este a temerini Tájházban vendégszerepel a szabadkai Juhász zenekar. A koncert 19 órakor kezdődik. Szeretettel várnak minden magyar népzene és néptánc után érdeklődőt.

****

Pálinkaverseny

Ma kezdődik az Ifjúsági Otthonban a VIII. Vajdasági és a XVIII. Temerini Pálinkaverseny. A versenyre a pálinkák átvétele 8 és 12 óra között történik, majd a nyilvános bírálat 14 órától kezdődik. Május 13-án (szombaton) 10 órakor lesz a pálinkaverseny megnyitója, 11 órakor előadás a pálinkafőzés időszerű kérdéseiről, 12 órakor pedig eredményhirdetés. A következő 100%-os gyümölcspálinkákkal nevezhető be: meggy-, cseresznye-, faeper-, alma-, körte-, vilmoskörte-, szilva-, ringló-, barack-, őszibarack-, szőlő-, törköly-, birsalma- és bodza-. A mintákat 0,7 literes áttetsző (fehér) üvegben kell átadni, feltüntetni rajta a pálinka fajtáját, erősségét. Az eddigi pálinkaversenyen bírált mintákat és a 2016. év érett pálinkáit várják. A benevezési díj 300 dinár.

A bírálatot a zentai Szent Miklós Pálinka Lovagrend tagjai végzik, akik nemzetközi tapasztalattal rendelkeznek. A bírálóbizottság elnöke Jovan Popov vegyész, szeszesital-technológus. Az eredmények felkerülnek az internetre.