2024. április 25., csütörtök

Komáromi győzelem az adai versenyen

A Műszaki Iskolában rendezték meg az idén a Nemzetközi Komplex Elektrotechnikai Versenyt

Az adai Műszaki Iskola volt a házigazdája a május 4-e és 6-a között tizenhetedik alkalommal megtartott Nemzetközi Komplex Elektrotechnikai Versenynek, amelynek a vendéglátó iskola mellett állandó résztvevője még a budapesti Bolyai János Műszaki Szakgimnázium és Kollégium, a marosvásárhelyi Elektromaros Iskolaközpont, valamint a komáromi Ipari Szakközépiskola.

A versenyen minden iskolából négy-négy harmadik osztályos diák vett részt, akik elektrotechnikai és elektronikai kérdésekben, építési-mérési projektben, valamint informatikai feladatokban mérték össze elméleti és gyakorlati ismereteiket. Gilice Hilda, az adai Műszaki Iskola igazgatója elmondta, hogy a megmérettetést a komáromi csapat nyerte meg, a budapestiek szerezték meg a második helyet, harmadikak lettek a marosvásárhelyiek, az adaiak végeztek a negyedik helyen.

– Nagyon örülünk ennek a versenynek, és annak, hogy ebben az évben az adai Műszaki Iskola lehetett a házigazda. Ez nemcsak a versenyzésről szól, hanem arról, hogy megismerjük egymást, egymás lakóhelyét és kultúráját, és hogy tapasztalatokat cseréljünk. A verseny nagyon eredményes volt, sok tapasztalatot és ismeretet szereztek a diákok. A versenyen, amelyet minden évben más helyszínen tartanak meg, négy iskola vesz részt már tizenhét éve. A következő Budapesten lesz – közölte Gilice Hilda, és hozzátette, hogy a kísérőtanárok számára pénteken kirándulást szerveztek, ennek során megtekintették az aracsi Pusztatemplomot, valamint a beodrai Žeravica-múzeumot.