2024. április 25., csütörtök
BELGRÁDI REPÜLŐTÉR

Május végéig fogadják az ajánlatokat

Harmadszor is változott a határidő: köztársasági kormány határozata értelmében május 30-áig lehet benyújtani nem kötelező érvényű ajánlatokat a belgrádi Nikola Tesla Repülőtér koncessziós felhívására.

A határidőt az érdekelt cégek kérésére hosszabbították meg, hogy az ajánlattevők élhessenek a konzorcium alakítására való jogukkal.
Miután az interneten közzéteszik azoknak az ajánlattevőknek a listáját, amelyek bejutottak az eljárás második fordulójába, a versenyben levőknek további 75 nap áll rendelkezésére, hogy benyújthassák a kötelező érvényű ajánlatokat.
A köztársasági kormány és a Nikola Tesla Repülőtér február 10-én tette közzé a nyilvános felhívást, mely szerint 25 évre bérbe adják a repteret a legkedvezőbb ajánlat benyújtójának. Nem pályázhatnak olyan cégek, amelyek Belgrád 450 kilométeres körzetében repülőteret üzemeltetnek.
A koncesszió iránt eddig 27 vállalat mutatott érdeklődést, közülük kettő nem jogosult az eljárásban való további részvételre. Francia, német, orosz, török, indiai, koreai és görög cégek is szeretnék irányításuk alá venni a belgrádi repteret.