2024. április 23., kedd

Új játszótereket avattak Törökbecsén

A múlt héten új játszóteret kapott a törökbecsei Pava Sudarski Gyermekintézmény és a beodrai óvoda is. A több mint 1,2 millió dinárt, amiből ez a két játszótér megépülhetett, a Novak Đoković Alapítvány adományozta az intézménynek.

Dragan Miloradović igazgató elmondása szerint az óvoda 2015 végén pályázott az alapítványnál a Biztonságos játszóteret mindenkinek! elnevezésű projekt keretében, tavaly kezdték meg az építkezést, és mostanra sikerült teljesen fel is szerelni az új játszótereket Törökbecsén és Beodrán. Az igazgató azt is bejelentette: az óvoda az alapítvány más pályázatain is indulni kíván, így szeretnék a gyerekek óvodai tartózkodását szebbé és jobbá tenni.
Gorana Džudža Jakovljević, a Novak Đoković Alapítvány projektmenedzsere szerint az alapítvány elsősorban a szabadtéri mozgás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet, hiszen a technológia fejlődésével a gyerekek egyre több időt töltenek a televízió vagy a számítógép képernyője előtt.
Az alapítvány áprilisi akciója során Törökbecse mellett Szenttamáson, Gornji Milanovacon és Ópázován is avattak új játszótereket.