2024. április 23., kedd

Tíz napig a boré a főszerep

Pénteken nyílik és 10 napig tart a városi rendezvények zászlóshajója, a XXIII. Szegedi Borfesztivál a Széchenyi téren, ahol 160 pincészet kínálja legkiválóbb borait és hat színpadon 150 fellépő koncertjét élvezheti a közönség.

Szeged egyik vonzereje a turizmus és a fesztiválok. A minőségi rendezvények rengeteg embert vonzanak, akik messze elviszik a város jó hírét. Jól látszik a statisztikákon, hogy a fesztiválok idején megnő a Szegeden eltöltött vendégéjszakák száma. A borfesztivál idejére például évek óta majdnem minden szálloda telt házas. A fesztivál életében először az idén minden koncert élő lesz. Fellép majd többek között a Bikini, a The Biebers, a Compact Disco és Geszti Péter. A második hétvégén a Dóm teret is bevonják a rendezvénysorozatba, amelynek csúcspontja május 20–21-én a XVIII. Szegedi Hídivásár lesz, amelyen minden mesterséget képviselve több mint 200 kézműves kiállító az ország minden pontjáról kínálja majd portékáját a Belvárosi-hídon. Az idén is lesz sárkányhajó-viadal, amelyen több száz sportoló és civil mérheti össze erejét és kitartását. Május 13-án, szombaton és 21-én pedig futni is lehet majd. A 2017-es borfesztivál másik fontos újdonsága, hogy a rendezvény ideje alatt, tíz napon át, 18 órától üzemzárásig egy jeggyel az összes szegedi tömegközlekedési eszköz használható.

A péntek délutáni megnyitó ceremónián a magyarországi borrendek grandiózus felvonulását követően Botka László polgármester, Németh István főszervező és Font Gábor borász köszönti a rendezvény vendégeit. A hagyományos, a város főterén megrendezett programok mellett az idén is impozáns gasztro- és programkavalkáddal készül a Klauzál téri Gasztroudvar, a Dugonics téri Kincs tér, és a koncertekkel teletűzdelt Dóm téri Kavalkád.