2024. április 20., szombat

Cáfol a Mlekoprodukt

A nagybecskereki Mlekoprodukt tejgyár sajtószolgálata tegnapi közleményében cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint gondjaik vannak az Agrokorral, illetve a Merkator S kereskedelmi vállalattal, amely állítólag nagy összeggel tartozik a tejgyárnak.
A közlemény szerint egyetlen ezzel kapcsolatos információ sem köthető a Mlekoprodukthoz, amely bizalmasan kezeli az üzleti partnerekkel való kapcsolatokat. Mint mondják, az állítólagos „milliós tartozásról” szóló híresztelések, amelyekről a társaság egyetlen vezetője sem nyilatkozott, nyugtalanságot keltenek nemcsak a közvéleményben, hanem a gyár dolgozói körében is.
A Mlekoprodukt jelenleg a francia Sevencia társulás keretében működik, és 306 dolgozót foglalkoztat. A közlemény szerint a Merkator S kereskedelmi lánccal való együttműködésük felfelé ível, és annak folytatását semmi sem vonja kétségbe.
Hogy az Agrokor válsága miként csapódhat le az érintett nagybecskereki vállalatokra, arról a Nagybecskereki Ügyviteli Kör (ZREPOK) legutóbbi ülésén esett szó.