2024. április 25., csütörtök

A régió vállalkozóinak találkozója

Június első három napján rendezik meg tizenegyedik alkalommal a Nemzetközi és Regionális Gazdasági Vásárt

A szabadkai Sportcsarnokban június 1. és 3. között immár tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Nemzetközi és Regionális Gazdasági Vásár. A vásár társszervezőinek képviseletében hétfőn a városi sajtóközpontban Srđan Samardžić, a városi tanács turizmussal, beruházásokkal és nemzetközi kapcsolatokkal megbízott tagja, Karai László, a Regionális Gazdasági Kamara képviselője és Ilinka Vukoja, a Szabadkai Piacok kommunális közvállalat igazgatója tartottak sajtótájékoztatót a rendezvényről.

Ilinka Vukoja, Srđan Samardžić és Karai László (Fotó: Gergely Árpád)

Ilinka Vukoja, Srđan Samardžić és Karai László (Fotó: Gergely Árpád)

– A szabadkai, valamint a régió vállalkozóinak részvételével kerül sor a vásár megrendezésére. A Nemzetközi és Regionális Gazdasági Vásár kedvező lehetőség bemutatni Szabadka turisztikai kínálatát, valamint a síkság gyöngyszemét: Palicsot. Partnervárosunk, a svéd Sandviken is bemutatkozik itt. Már több partnerváros képviselője, akár mint kiállító, vagy látogató jelezte részvételét ezen a rendezvényen. A kiállításon szakmai előadásokra kerül sor a helyi gazdaságfejlesztési iroda, Szabadka Idegenforgalmi Szervezete, a Pannonreg, a munkaadók fóruma, a Szerbiai Gazdasági Kamara, valamint a szabadkai Regionális Gazdasági Kamara és mások részvételével – mondta Srđan Samardžić.

A Szabadkai Piacok kommunális vállalat már áprilisban kiírta a közbeszerzési pályázatot a standok elkészítésére és felépítésére. Az idén is, mint a múlt évben, ezt a munkát a Mondijal vállalat kapta meg.

– Az első körön már túl vagyunk, telefonon felkerestük a potenciális kiállítókat, most már az érdekeltekkel a pontos egyeztetés folyik. Már a kapacitások hetven százaléka megtelt. Az árak évek óta változatlanok. Mindazok a kiállítók, akik május 12-éig jelentkeznek, jelentős engedményre számíthatnak. Igyekszünk szép és hangulatos helyet teremteni, ahol a kiállítók kellőképpen bemutathatják termékeiket, szolgáltatásaikat. A jelentkezési határidő május 24-e, ugyanis ekkor elkészítjük a standok tervrajzát, majd ezt a kivitelezőnek adjuk, hogy időben elkészíthesse azokat – hallottuk Ilinka Vukoja igazgatónőtől.

A szabadkai Regionális Gazdasági Kamara a hagyományokkal összhangban az idén is a Nemzetközi és Regionális Gazdasági Vásár társszervezője.

– A gazdaság fellendülőben van, ennek mutatója, hogy 2015-ben 609 vállalkozást jegyeztek be városunkban, ugyanakkor a múlt évben ez a szám 720-ra nőtt. A szabadkai Regionális Gazdasági Kamara már néhány hete elküldte a vásáron való részvétellel kapcsolatos információkat a kamararendszerben lévő kamaráknak, valamint a magyarországi, horvátországi és a szerb köztársasági kamarák illetékeseinek. Május tizedikéig adtunk határidőt, hogy időben megszervezhessük az eddigiekhez méltó, vagy annál színvonalasabb rendezvényt – mondta Karai László.