2024. március 29., péntek

Kiváló a szervezés a birkózó-Európa-bajnokságon

Miloš Vučević, Újvidék polgármestere, Igor Mirović tartományi kormányfő, Željko Trajković, a Szerbiai Birkózószövetség elnöke és Nenad Lalović, a Birkózó-világszövetség elnöke fogadta az Európa-bajnokságot követő hazai és külföldi média képviselőit.

Trajković kijelentette, hogy a szerb állam támogatásának köszönhetően kiválóan megszervezték az Európa-bajnokságot Újvidéken, olyan magas sztenderdeket teremtettek a rendezvény lebonyolításához, amelyeket nehéz lesz ezentúl követni.

– Ez nem csupán nagyméretű sportesemény, hanem kiváló alkalom, hogy Újvidék és Szerbia megmutathassa potenciálját. Ennek a rendezvénynek, valamint a nemsokára rendezendő mezőgazdasági vásárnak köszönhetően Újvidék vendéglátóipari létesítményei teljes gőzzel működnek, a szállodák megteltek, egész májusban rengeteg turista tartózkodik majd a városban. Az ilyen és ehhez hasonló rendezvények kiváló támogatást nyújtanak Újvidék és az ország fejlődéséhez. Ezenkívül az Európa-bajnokság megrendezése jó alkalom arra, hogy a Vojvodina Sport- és Üzletközpont (SPENS) bebizonyítsa azt, hogy négy évtized működés után még mindig alkalmas arra, hogy nagy rendezvényeket szervezzenek meg benne – mondta Újvidék polgármestere, majd felhívást intézett az újvidéki polgárokhoz, hogy minél nagyobb számban szurkoljanak a versenyzőknek.

Mirović a fogadás keretében átvette a Birkózó-világszövetség kitüntetését, a polgármester pedig hálaplakettet kapott a rendezvény támogatásáért.

– Amikor mindannyian összefogunk, és együtt dolgozik a sportminisztérium, a tartományi szervek, a városi önkormányzat, a Szerbiai Birkózószövetség, és ezt a Birkózó-világszövetség is támogatja, akkor nem maradhatnak el a jó eredmények, a rendezvény a legmagasabb színvonalon zajlik – magyarázta a tartományi kormányfő.

A fogadás keretében több szerbiai birkózóklubnak sportfelszerelést adtak át.