2024. április 25., csütörtök

Több rendőr lesz terepmunkán

Újvidékre látogatott a belügyminiszter

Újvidék területén nem kímélték és nem is fogják kímélni a bűnözőket – mondta Nebojša Stefanović belügyminiszter, kormányfőhelyettes az újvidéki rendőrségen tett pénteki látogatása során. Hozzátette: a rendőrökkel folytatott beszélgetésből leszűrte, hogy készen állnak leszámolni a bűnözés minden fajtájával.

– Elégedett vagyok az újvidéki rendőrség munkájával, meggyőződésem, hogy az emberek itt meglehetősen odaadóan és aktívan végzik a munkájukat. Itt nem kímélik a bűnözőket, itt komoly munka folyik. Az üzenet világos: a rendőrséggel szemben nincs helye semmilyen tréfának – hangsúlyozta a belügyi tárca vezetője.

A dolgozókkal folytatott megbeszélés során elmondása szerint a munka előbbre vitelének lehetőségeiről, feltételeiről esett szó, a rendőrségi alkalmazottak bérének a növeléséről, új felszerelés és járművek beszerzéséről beszélgettek. A cél a bűnözés teljes visszaszorítása – értékelte. Bejelentett bizonyos változásokat is.

– Az előttünk álló hónapokban előteremtjük a pénzt ahhoz, hogy még hatékonyabbá váljon a rendőrség munkája. Módosítunk a munkahelyi besorolások rendszerén is, elsősorban annak érdekében, hogy minél több olyan rendőr kerüljön a polgárokkal szoros kapcsolatot jelentő terepmunkára, aki eddig csupán adminisztrációs tevékenységet folytatott – jelentette ki Stefanović.

Véleménye szerint egy ilyen változtatás eredményesebb munkavégzést hozhat már rövid távon. Köszönetet mondott a rendőröknek, hogy mindent megtesznek Újvidék és a környező települések biztonságának megőrzése érdekében.