2024. április 23., kedd

Súlyos baleset a Metro Áruház közelében

A gyermek könnyebben, két személy életveszélyesen megsérült

Csütörtök este hét óra körül közlekedési baleset történt a Szegedi úton. Két személy súlyos sérüléseket szenvedett, írja a Subotica.com internetes portál. A Golf típusú jármű vezetője Palics irányából éppen fordult le balra a Metro Áruház felé, azonban nem adta meg az elsőbbséget a város felől nagy sebességgel közeledő motorosnak, aki nekiütközött az autó oldalának. A nagy erejű ütközés következtében a motor mintegy húsz métert repült, az autó oldala és hátsó része pedig teljesen összetört.

A járműben az autó vezetője mellett egy ötéves gyermek is utazott, aki a nagy erejű frontális ütközés következtében kirepült az autóból. Szerencsére a gyermek csak kisebb sérüléseket szenvedett, azonban a Golf sofőrje és a motoros súlyosan, életveszélyesen megsérültek. Egyes szemtanúk állítása szerint két nagymotor haladt az úton, az egyikük nekiütközött a személyautónak, a másik viszont továbbhajtott.

Mint a portál nem hivatalosan megtudta, hogy az autó sofőrjének súlyos fejsérülése van, vérömleny alakult ki az agyában, a motorosnak pedig összeroncsolódott a lába. Őt átszállították a Vajdasági Klinikai Központ sürgősségi osztályára.

A baleset után a helyszínelés ideje alatt lelassult a forgalom ezen az útszakaszon, majd azt követően újra normalizálódott. A helyszínelést az alapfokú ügyészség ügyészhelyettese végezte el.

Az internetes portálon megjelenő hírhez több mint százan hozzá is szóltak. Többségük a motorost hibáztatta, aki annak ellenére, hogy elsőbbsége volt, túllépte a megengedett sebességet, s részben emiatt történt a baleset. Mint többen is rámutattak, általános jelenség, hogy a motorosok száguldoznak a Szegedi úton, és a rendőrség semmit sem tesz ez ellen, miközben az autósokat, akik egy picivel is túllépik a megengedett sebességet, sorra megállítják. A kommentelők azt írják, ha valaki 200 km/h-val hajt, egy pillanat alatt megtesz akár 200–300 méter is, s így az egyik pillanatban még távolinak tűnik, a következőben pedig szinte ott terem mellettünk, s ez főleg egy motor esetében veszélyes, mert közel sem olyan észrevehető, mint egy másik autó vagy egy teherautó. A hozzászólók többsége szerint, ha a motoros betartotta volna a sebességkorlátozást, akkor valószínűleg nem történik baleset, mert az autós észrevette volna a közeledő motort, vagy lett volna elég ideje lefordulni, a motorosnak pedig lett volna módja reagálni, lefékezni vagy sávot váltani, hogy elkerülje az ütközést.