2024. április 18., csütörtök

Közmunkák a községben

Törökkanizsán az önkormányzat az ünnepek előtt hagyta jóvá a közmunkák végzésére kiírt pályázatokat, amelyek nyomán megkezdődhettek a közmunkák, a részvevőket a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat és a Munkaügyi Minisztérium fizeti.

Törökkanizsai részlet (Horváth Zsolt felvétele)

Törökkanizsai részlet (Horváth Zsolt felvétele)

Ennek köszönhetően a Szociális Központ két munkást és öt házi gondozót tud foglalkoztatni, akik Törökkanizsán, Oroszlámoson, Szerbkeresztúron, Gyálán, Majdányon, Rábén és Podlokányon otthonukban keresik föl az olyan idős személyeket, akik már sok tekintetben segítségre szorulnak.

A helyi kommunális vállalat a közmunkaprogrammal két személyt alkalmazhat, csakúgy mint a szerbkeresztúri Ifjúsági Szervezet és a Törökkanizsáért Egyesület. A törökkanizsai szakkórház különböző munkafeladatok elvégzésre három közmunkást alkalmazhat.

A törökkanizsai községben a közmunkaprogramnak köszönhetően 16 munkanélküli személy jut kereseti lehetőséghez.

A napokban fejeződik be a szerződéskötés újabb személyek foglalkoztatására, akik között két szakképzett is van, az ő feladatuk kapcsolódik többek között a közmunkaprogram irányításához. Erre a célra a községi költségvetésből és a Gazdasági Minisztérium eszközeiből összesen mintegy 4,5 millió dinárt biztosítanak. A közmunkaszerződéseket 5 hónapra kötik meg. A közmunkások segítségével Törökkanizsa község minden településén végeznek közterület-rendezést, felújítják az elhanyagolt területeket az Obilić Labdarúgóklub stadionjánál, a Szerviczky-kápolnánál, a falvak bejárata előtt stb.