2024. április 24., szerda
SZENTMIHÁLY

Fedél nélkül maradt egy öttagú család

Szerencsére senki sem sérült meg abból az öttagú szentmihályi családból, amelynek május elsején leégett a háza. A fedél nélkül maradt házaspár és a három kiskorú gyerekük a rokonságnál lett elszállásolva.

Összefogtak a bajban (Kecskés István felvétele)

Összefogtak a bajban (Kecskés István felvétele)

A mintegy ezer lakosú bánáti kertészfalu lakossága összefogott, hogy segítsenek a bajba jutott családon. Tegnap önkéntes munkával folyt a romeltakarítás. Mert, mint ahogy a helybeli Kovács József mondja, a bajban nincs szegény és gazdag, különböző hitű vagy csoporthoz tartozó ember – segíteni kell a másikon. Mint mondja, a romeltakarítást elvégzik, de fontos a család anyagi támogatása is.

Haladi Zsolt, felesége Zsuzsanna és három gyerekük szinte percek alatt maradt fedél nélkül. Szerencsére idejében elhagyták a házat. Némi holmit sikerült kimenteni, de a háztartási berendezés nagyobb része odaveszett. Mint ahogy a családfő meséli, hét óra tájt észlelték a füstöt. A gyerekeket gyorsan kimenekítették a házból, Zsolt pedig a villanyóra biztosítékainak a kiszedése után kézi fecskendővel próbálta oltani a tüzet, de az gyorsan elhatalmasodott.

A tüzet végül is három tűzoltókocsival sikerült eloltani. A tűz oka a villanyhálózatban keletkezett rövidzárlat lehetett. Az anyagi kár óriási, amit a család egyedül nehezen bír majd kiheverni. A családfő a nagybecskereki kábelgyárban, a felesége pedig – meghatározott időre – a helybeli iskolában dolgozik.

Tegnap délelőtt a helyszínen járt és a család tagjaival elbeszélgetett Gyuris László nagybecskereki plébános.