2024. április 16., kedd

Az Európához tartozás mellett demonstrálnak Budapesten

Európához tartozunk! jelmondattal demonstrálnak a Momentum Mozgalom szervezésében Budapesten hétfő este, Magyarország uniós csatlakozásának tizenharmadik évfordulóján.

A Momentum Mozgalom demonstrációja (Fotó: MTI)

A Momentum Mozgalom demonstrációja (Fotó: MTI)

A tüntetés a Szabadság térről indult, a demonstrálók megtöltötték a teret. Többen transzparenssel érkeztek, egyiken a "Korrupciómentes Magyarországot!", egy másikon a "Hazugságban élünk" feliratot lehetett olvasni.

A rendezvény elején Hajnal Miklós, a Momentum Mozgalom szóvivője azt mondta: egyre fogy a szabadság. A téren nem kellene szovjet emlékműnek állnia - hangsúlyozta. Nem engednek az orosz nyomásnak, Magyarország Európához tartozik - tette hozzá.

A résztvevők a Szabadság térről az Andrássy úton keresztül a Hősök terére vonulnak, ahol beszédek várhatóak. A tömeg az Örömóda hangjaira indult el. A menet elején egy nagy nemzeti színű, egy európai uniós, valamint egy momentumos zászlót visznek.

Az esemény Facebook-oldalán úgy fogalmaztak: azokat hívják tüntetni, akik úgy érzik, a magyarok Európához, és nem Moszkvához tartoznak.

"Oroszország közelebb van, mint hinnénk. Orosz mintára a félelem rendszere épül Magyarországon is. Talán a tankokat már elvitték, de visszakúsztak a gázvezetékeken, az álhírportálokon és a politikai eliten keresztül" - írták.