2024. április 24., szerda

Ülésezett a városi parlament

Az újvidéki képviselő-testület pénteki ülésén úgy döntöttek, nyilvános pályázatot hirdetnek 7 városi közvállalat igazgatói tisztségének betöltésére.

Dávid Csilla felvétele

Dávid Csilla felvétele

Új igazgatókat választanak a városi közvállalatok élére, mivel eltelt egy év, amióta megválasztották a megbízott igazgatókat a Városi Vízművek, a Tržnica, a Városi Kertészet, a Čistoća, az Informatika, a Put és a Vojvodina Sport- és Üzletközpont (SPENS) élére.

A Demokrata Párt, az Elég volt! mozgalom és a Szerb Radikális Párt képviselői nem szavaztak a pályázatokra, mert szerintük csak színházi mutatvány az egész, úgyis a Szerb Haladó Párt vagy koalíciós partnereinek „emberei” kerülnek az igazgatói székekbe.

A hatalmi koalíció tagjai nem méltatták válaszra az ellenzék képviselői által megfogalmazott kérdéseket. Miloš Vučević, Újvidék polgármestere felszólalásában elmondta, nem közölhet konkrétat arról, hogy kik lesznek az új igazgatók – írja a 021.rs hírportál. – Nem tudom, majd meglátjuk, mi lesz. Nem tudhatom előre, hogyan alakul a nyilvános pályázat, komolytalanság volna, ha most elkezdenék találgatni az igazgatók kilétével kapcsolatban. Nem vagyok biztos abban, hogy minden jelölt „pártember”, de meglátjuk majd a pályázat lezárása után – fogalmazott Újvidék polgármestere.

A városi honatyák az ülésen elfogadták a közvállalatok működéséről szóló tavalyi jelentéseket, valamint a kommunális illetékekről és a nyilvános parkolókról szóló döntéseket. A képviselő-testület döntött a területrendezési terv módosításáról is, ez főleg Vojinovót, Kamenicát, Futakot, Bakolcot (Bukovacot) és Veternik egyes részeit érinti.

A képviselő-testületi többség megszavazta több iskolai igazgatóbizottsági tag cseréjét is.