2024. április 25., csütörtök
VITORLÁZÁS

Rajtol az országos bajnokság

A Palics Vitorlásklub szervezésében az elkövetkező időszakban több rangos regattát tartanak a Palicsi-tavon. Tihomir Zakić, a Palics Vitorlásklub alelnöke elmondta, hogy szombaton 11 órakor rajtol az öt helyszínből álló országos bajnokság első futama, melyen hat hajóosztály 120 vitorlázója méretteti meg magát.

– Az országos bajnokság kiváló főpróba lesz a délkelet-európai nyílt bajnokság előtt, melyet a 15 éven aluli versenyzők számára rendezünk meg optimist hajóosztályban. A május 4. és 7. között megrendezésre kerülő versenyre eddig hatvanan jelentkeztek, várakozásaink szerint azonban a rajthoz öt ország kilencven vitorlázója áll majd oda – mondta Zakić.

Dubicsanac Attila, a klub elnöke elmondta, hogy sokat dolgoztak a feltételek javításán, valamint az edzők továbbképzésén, hogy minél felkészültebben várják az idényt.

– Az elmúlt években három szakedzőnk volt, most még öt hasonló képesítésű edző, valamint egy főiskolával rendelkező szakember csatlakozik hozzájuk. Újra ingyenes vitorlázóiskola indul a klubban a 7–15 éves gyerekek részére. A tanév végéig az edzéseket hétvégén tartjuk, a nyári szünidőben azonban naponta foglalkozunk majd a vitorlázni tanulókkal – mondta Dubicsanac.