2024. április 26., péntek

Kezdődhet a birkózás!

A Vojvodina Sport- és Üzletközpont épületében minden készen áll a május 2-án kezdődő, kötöttfogású birkózó Európa-bajnokság megtartására.

Erről személyesen is meggyőződött Vanja Udovičić sport- és ifjúságügyi miniszter, aki Igor Mirović tartományi kormányfő és Miloš Vučevoć polgármester társaságában tegnap ellátogatott a létesítménybe. Az előkészületek minden mozzanata az előirányzott határidőben befejeződött, mind műszaki, mind biztonsági téren. A három politikus egyetértett abban, hogy a sikeres előkészületek a rangos és tömeges rendezvényre mindenekelőtt a hatalom három szintje – országos, tartományi és önkormányzati – zavartalan együttműködésének köszönhető, és annak, hogy ebbe az együttműködésbe ügyesen bevonták a Szerbiai Birkózószövetséget és a birkózóklubok illetékeseit is. Több mint 1000 európai sportolót látunk vendégül a következő napokban, és legalább még ugyanennyi néző érkezik több mint 40 országból. A számadatok tekintetében ez lesz a legtömegesebb sportrendezvény a sportközpont épületében, amelyet az 1981-es asztalitenisz-világbajnokság óta itt megszerveztek. A SPENS rövidítés ezt a világbajnokságot jelöli, a központot ugyanis erre az alkalomra építették. – A belépés a sportrendezvényekre ingyenes, joggal lehetünk derűlátók – nyilatkozta a kormányfő a látogatás során, aki egyben a szervezőbizottság elnöki tisztségét is betölti. A miniszter szerint példaértékű a szervezés, szeretné, ha minél több néző eljönne, és közösen szurkolnánk sportolóinknak, többek között az olimpiai bajnok Davor Štefaneknek. – Szeretnénk népszerűsíteni a birkózósportot a fiatalok körében – mondta Udovičić.

A nagyteremben most rakják le a birkózószőnyegeket, és kijelölik a szorítókat. A jégpálya csarnoka a sportolok bemelegítésére szolgál majd, az öltözőket és a szaunákat teljesen felújították, ezenkívül külső tatarozási munkálatokat is végeztek az épületen. A látogatás után felszereléssel ajándékozták meg a szabadkai Spartacus, a nagybecskereki Proleter, a zentai Zenta, a valjevói Mladost és magyarkanizsai Potisje klubokat. A bajnokság május 2-től 7-ig tart.