2024. április 25., csütörtök

Ovisok a tisztább és szebb környezetért

A tartományi titkárság A tisztább és zöldebb óvodákért pályázatán vettek részt már hatodik alkalommal a Magyarkanizsa községbeli óvodák: Adorján, Velebit, Orom, Oromhegyes, Tóthfalu, Kispiac legkisebbjei.

Április 22-e, a Föld napja apropóján tegnap tartották Adorjánon az ökonapot, melyen szórakoztató és nevelő célzatú programokat szerveztek a gyerekeknek. Harmadik éve ez a helyszín ad otthont a rendezvénynek, mivel elérhető közelségben van az erdő és a Tisza, ami újabb alkalmat ad arra, hogy még jobban elültessék a gyerekekben a környezettudatosság fontosságát, ami ebben a korban a legkönnyebb.

E napon az első program az erdei séta volt, megnézték a Tiszát, az erdei növényeket, majd visszaérvén olyan játékos tevékenységeket folytattak, amelyekben újrahasznosított anyagokból készített játékokkal ismerkedtek, logikai és készségfejlesztő foglalkozásokat is tartottak.

Hetekkel korábban rajzpályázatot is hirdettek, aminek díjkiosztóját is e napon tartották, a három legszebb rajz készítőjét ajándékcsomaggal jutalmazták. Ugyanakkor most is, mint minden évben, odaítélték a Vándorseprű díjat annak az óvodának, amely a Tisztább és szebb óvodákért versenyben vett részt. Idén is a kispiaci óvoda érdemelte ki ezt a címet, ám hogy ne kerüljön kétszer egymás után ugyanabba az épületbe, a kispiaciak továbbadták a második legtisztább és legszebb óvodának, a horgosinak.