2024. április 20., szombat

A statisztikák a női vezetők mellett szólnak

Újjáalakulásának első évfordulóját ünnepelte a Vajdasági Gépkocsivezetők Szövetsége

A Vajdaság AT Képviselőházának épületében tartotta meg évi közgyűlését tegnap a Vajdasági Gépkocsivezetők Szövetsége. Az eseményen, amelyen egyúttal újjáalakulásuk első évfordulóját is ünnepelték, részt vett Sandra Đanković, a tartományi kormány alelnöke. Đanković köszöntőjében elmondta, a szövetség működésének elsődleges célja, hogy biztosítsa a közlekedésben résztvevők biztonságát, de hozzátette, nőként és gépkocsivezetőként is szeretné, ha a szövetség munkájába minél több nőt vonna be, a statisztikák ugyanis a női gépkocsivezetők mellett szólnak.

– A statisztikák azt mutatják, a férfiakhoz képest a nők kevesebb közlekedési szabálysértést követnek el – hangsúlyozta Đanković.
Ezt követően Marko Topo, a szövetség elnöke köszöntötte a megjelent vajdasági gépkocsivezető egyesületek tagjait, majd röviden bemutatta a szervezet történetét a kezdetektől, vagyis az 1920-as évektől egészen az egy évvel ezelőtti újjáalapításig. Ismertette a terveket, melyek között szerepel a tagság bővítése, a szövetség munkájának népszerűsítése oktatási és gyakorlati tevékenységek által, a közlekedés tematikájához kapcsolódó rendezvények és konferenciák szervezése, a hivatásos gépjárművezetők jogvédelme, valamint a közlekedés feltételeinek javítása. Az esemény második felében átadták a köszönőokleveleket azoknak a vállalatoknak és magánszemélyeknek, akik tevékenységükkel hozzájárultak a Vajdasági Gépkocsivezetők Szövetségének munkájához.