2024. április 23., kedd
BORZALMAS BŰNTÉNY DOROSZLÓN

Kettősgyilkosság történt

Családi vitát próbált lecsitítani az ártatlan áldozat

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint csütörtökön az esti órákban egy családi vita hevében egy ismert személyazonosságú, de eddig még kézre nem kerített elkövető agyonlőtt egy idős, mozgásképtelen nőt, annak lányát pedig megsebesítette. A leszámolásnak van egy ártatlan áldozata is, a szomszédságban lakó Holló Róbert, közismert és népszerű helyi vállalkozó, aki csitítani kívánta a veszekedést.

Holló Róbert otthonában (Fekete J. József felvétele)

Holló Róbert otthonában (Fekete J. József felvétele)

Hivatalos rendőrségi közlemény hiányában annyit lehet tudni, hogy az utcára hallatszó kiabálás nyomán a szomszédok hívták segítségül Hollót, aki egykor rendőrként szolgált. A békítő szándékkal érkező férfi viszont meg se szólalhatott, mert ahogy belépett a szomszéd udvarra, az elkövető tüzet nyitott rá, egyik lövése a karján, a másik kettő szíven találta, nyomban életét veszítette. A fegyveres ezt követően gyilkolta meg az asszonyt, és sebesítette meg annak lányát.

Az első sajtóhírek szerint Holló Róbert egy betörővel találta szembe magát, de a falubeliek mást beszélnek. Tudni vélik, hogy az elkövető a szomszéd család házasságon kívüli gyermeke, és a jussát követelte az örökségből, ez vezetett a kettős tragédiához.

Az ártatlan áldozat egyik fia, Holló Ronald kérdésünkre elmondta, hogy valóban ismert a gyanúsított kiléte, és a rendőrség pénteken is nagy erőkkel kereste, főként Doroszlón és Szilágyin, de egyelőre nem került kézre.

A Helyi Közösség tanácselnök asszonya, Gellér Magdolna mindössze annyit közölt, hogy a HK az ügy kapcsán nem szolgálhat információkkal, tekintettel a folyamatban lévő nyomozásra, azt viszont elmondta, hogy megemlékeznek és nekrológot tesznek közzé a tanács nevében lapunkban a meggyilkolt Holló Róbertről, aki korábban a tanács elnöki tisztjét töltötte be, és tagja volt a jelenleg regnáló tanácsnak is.

Holló Róbert 25 évet töltött a rendőrség kötelékében, majd vállalkozásba kezdett. Földműves szövetkezetet alapított, létrehozta saját sertéshizlaldáját, később ezt sertésszaporító központtá bővítette, és az ő nevéhez fűződik a környék első agripellet gyárának megalapítása is.

A szorgalmas és sikeres üzletember sokat jótékonykodott szülőfalujában, segített és munkát adott. Értelmetlen halála és a kettős gyilkosság nem csupán Doroszlót rázta meg, hanem Nyugat-Bácskát is, hiszen mindenütt ismerték az embert, aki utolsó perceiben is segíteni indult.