2024. április 25., csütörtök

Tehetség és sok-sok munka

Topolyán átadták az év sportolóinak járó elismeréseket

A topolyai önkormányzat minden évben elismerésben részesíti a község legjobb, legsikeresebb sportolóit. A képviselő-testület tanácstermében megtartott ceremónián tegnap a 2016-ban legsikeresebbnek ítélt csapatokat, egyéni versenyzőket díjazták. A rendezvény elején Kislinder Gábor, Topolya polgármestere szólt az egybegyűltekhez. Köszöntőjében elmondta, hogy korábban május elseje, a munka ünnepe alkalmából díjakkal jutalmazták az eredményes munkát, és a sportolóknak átadott elismeréseket is nemhiába április végén osztják ki, ugyanis a sportolók egy-egy sikerében is rengeteg munka van, és egy adott versenyen elért eredmény sokéves munka gyümölcse, amiről érdemes megemlékezni.

Boros Csongor, az év legjobb férfi csapatsportolója átveszi az elismerést (Benedek Miklós felvétele)

Boros Csongor, az év legjobb férfi csapatsportolója átveszi az elismerést (Benedek Miklós felvétele)

A polgármestert követően Milan Janus, az önkormányzat ifjúsági, sportügyi és szabadidős tevékenységgel megbízott tanácsnoka köszöntötte a jelenlévőket. Janus felszólalása elején emlékeztetett arra, hogy községünk rengeteg ismert sportolót adott a világnak, köztük a labdarúgó Dušan Tadićot és Nikola Žigićet, a korábban világbajnok tekéző Tóth Margitot vagy Mihájlovits Miklós többszörös fekvenyomó-világbajnokot, világcsúcstartót, akik minden fiatal sportoló példaképei lehetnének, ugyanis, mint ahogy a tanácsnok emlékeztetett rá, nem elég a tehetség, hanem a sikerek eléréséért dolgozni is kell. Janus arra is kitért, hogy az önkormányzat idei költségvetéséből több pénzt fordítanak a sportra, mint az eddigi években, és teszik ezt annak érdekében, hogy a sportolóknak minél jobb körülményeket tudjanak biztosítani. Majd emlékeztetett arra is, hogy az utóbbi időben megújult a helybeli gimnázium és a Csáki Lajos Általános Iskola tornaterme, hogy tervezik az új medence kiépítését, valamint az újonnan alakuló labdarúgó-akadémia négy új pályával bővíti a lehetőségeket, de meg kell említeni még a Nikola Tesla Általános Iskola sportcsarnokának tervezett renoválását is.

A díjátadót követően Palágyi Szabolcs, a sokadszor a legjobbnak ítélt férficsapat, a TSC labdarúgóklub elnöke beszélt a tavalyi évben elért sikerekről. Elmondta, hogy városunk labdarúgása több mint húsz éve nem ért el akkora sikereket, mit 2016-ban, ugyanis a harmadik ligában a szezon végén a második helyet sikerült elérniük, köszönhetően elsősorban a nagyszerű tavaszi idényüknek. Az elnök azt is elmondta, hogy korosztályos csapataik is lépésről lépésre haladnak. – Amit a tavalyi évben elkezdtük, azt az idén folytatjuk, egyes szelekcióink ahhoz is közel állnak, hogy az első ligába jussanak. Sokat dolgozunk, és úgy látom, hogy a munka eredménye tükröződik a különböző csapataink helyezésein és a táblázaton. Nagyon fontos a munka, és mi mint a vezetőség tagjai arra törekszünk, hogy játékosainknak olyan feltételeket biztosítsunk, amelyekkel a jelenlegi eredményeinket tovább tudjuk javítani – fogalmazott az elnök, aki beszélt a legjobb férfi csapatsportoló, Boros Csongor erényeiről is, aki húszévesen a labdarúgóklub meghatározó játékosa: – Csongor már három éve a felnőttcsapat tagja. Egy nagyon tehetséges fiatalról van szó, aki már tavaly is a csapat egyik húzóembere volt. Egy olyan játékosról beszélhetünk, aki előtt komoly karrier áll, a kitüntetést teljes egészében megérdemelte, és reméljük, hogy ezek után még jobban fog dolgozni, és még jobb eredményeket tudunk vele elérni, mert nálunk a kollektívának kell őt kiemelnie – nyilatkozta Palágyi.

Az év sportolói 2016-ban

A legjobb férfi sportoló csapatsportok kategóriában: Boros Csongor – TSC.

Az év férfi sportolója egyéni sportok kategóriájában: Bojan Zorić – Bajsa Taekwondoklub.

Az év női sportolója csapatsportok kategóriában: Jelena Zorić – OKK Topolčanka kosárlabdaklub.

Az év női sportolója egyéni sportok kategóriában: Bojana Zorić – Bajsa TK.

A legjobb férfi junior sportoló csapatsportok kategóriában: Miloš Simović – Topola KK.

A legjobb férfi junior sportoló egyéni sportok kategóriában: Ognjen Petrović – Sung TK.

Az év női junior sportolója csapatsportok kategóriában: Sonja Zorić – OKK Topolčanka.

Az év női junior sportolója egyéni sportok kategóriában: Pelle Orsolya – Topolya Asztaliteniszklub és Marijana Stojaković – Bajsa TK.

Az év legjobb sportmunkása: Jelena Banjeglav.

Az év férficsapata: TSC.

Az év női csapata: Topolya AK.

A díjátadón emellett elismerésben részesültek a legígéretesebb ifjú tehetségek is.