2024. április 19., péntek

Fajtalankodásért 4,5 év börtönbüntetés

A Szabadkai Alapfokú Bíróság a hét folyamán fajtalankodás okán első fokon 4,5 évig tartó börtönbüntetésre ítélte a 23 éves Ervin Engit. Az ítélet még nem jogerős. Ervin Engit – akit egyébként 2012-ben bántalmazás és kínzás okán három hónap, egy évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek – tavaly októberben tartóztatták le fajtalankodás gyanúja miatt: kerékpározás közben, segítséget kérve kiskorú lányoktól, levetkőzött előttük és illetlenül beszélt velük.

Az esettel kapcsolatban Daniel Kovač, a Szabadkai Alapfokú Bíróság szóvivője a következőket mondta el:

– A bíróság az eljárás folyamán ügyelt a kiskorú sértettek érdekvédelmére, hogy minél kevésbé sérüljön lelki világuk. A Bírósági Tanács döntése értelmében előzetes letartóztatásban kell lennie Enginek a büntetés-végrehajtás megkezdéséig. Bírósági szakértői vélemény alapján megállapították, hogy Ervin Enginek szexuális rendellenességi hajlama van, ennek ellenére beszámítható és büntethető. Abban az esetben, ha valaki nem beszámítható, csak biztonsági intézkedésként pszichiátriai kezelésre küldhető.

A Szabadkai Alapfokú Bíróság kilenc alkalommal állapított meg esetében fajtalankodást és ennek függvényében 4,5 éves szabadságvesztésre ítélte a huszonhárom éves Ervin Engit – mondta el érdeklődésünkre a bírósági szóvivő.