2024. március 29., péntek

Gyere velem a tanyára!

Majális Adahatáron

Az Adahatár Tanyabarátok Egyesülete nagyszabású tanyai majálisozást szervez május elsején, hétfőn. Az egyesület illetékesei májusfaállítással, főzőversennyel és számos egyéb programmal várnak mindenkit, aki szeretné felidézni a régi idők emlékét, és varázslatos környezetben eltölteni az ünnepet.

A rendezvény keretében 9 órától várják a csapatokat, és a regisztráció után 10 órától kezdetét veszi a főzőverseny, amelynek során mindenki saját, hozott anyagból készíti el a tervezett ételeket. 11 órától gyermekprogramok sora, köztük különféle tanyai népi játékok, kézműves-foglalkozások, malacfogás és számos egyéb érdekesség várja az érdeklődőket. 12 órától kezdődik a májusfa díszítése, amit 12.30-tól énekes-zenés felvonulás és májusfaállítás követ. 13 órától a májusfatánc szerepel a programban, amit 14 órától az ételek zsűrizése, 15 órától pedig a díjak kiosztása követ. A díjazás a tervek szerint 5 kategóriában történik, a bográcsban főtt legjobb ételek, a legfinomabb rostonsültek, a legkiválóbb édes és sós sütemények, a legzamatosabb pálinkák, valamint a legszebb főzőstandok kategóriájában.

A rendezvény programja 19 órától hagyományos adahatári batyubállal és lakodalmas zenével zárul, ugyanakkor a különféle programok mellett egész nap látogatható lesz az iskola-, a bolt- és a kocsmamúzeum. Az adahatári tanyai majálissal kapcsolatban a 062/970-9108-as telefonszámon Sárvári Norberttől, a főzőversennyel kapcsolatban pedig a 061/111-5926-as telefonszámon Ősz Szabó Imrétől kapható bővebb tájékoztatás, de az érdeklődők az adahatar1883@gmail.com e-mail-címre írott levelükben is feltehetik kérdéseiket. A szervezők mindenkit szeretettel várnak rendezvényre.