2024. április 19., péntek

Napraviće se strašilo ponovo

Pretpostavlja se da iza požara u Šupljaku stoji vandalizam

U subotu uveče su pored škole u Šupljaku, nepoznati počinioci zapalili strašilo. Komšije su primetile požar i prijvile nadležnima. Brzo su reagovali i ugasili vatru. Štrašilo je bilo napravljeno od slame, i oko tri metara visine.

Na svu sreću nije duvao vetar, tako da se vatra nije proširila. Meštanima nije jasno zašto je neko morao da zapali i uništi strašilo koje su deca sa takvom radošću napravila. Tereza Vašarhelji, direktor kulturnog centra, kaže da su dva strašila stojala u školskom dvorištu, od kojih je sad jedno uništeno. Deca su zajedno sa vaspitačicom napravila ta dva strašila, koja su s vremena na vreme prepravljali i presvlačili.

U školi ima veoma malo đaka, pa se vaspiačice i nastavnici trude da organizuju razne programe i zanimacije kako bi privukli decu da im bude interesantno. Škola se nalazi na obali Šupljačkog jezera, a strašila su bila ukras i okruženje činila interesantnijim. Preko zime su ih obukli u odelo Deda Mraza. A pred Uskrs su jednog presvukli u Ludaš Maći, a drugog u Zeku.

Tibor Aladič, predsednik Mesne zajednice u Šupljaku kaže da ne vidi razlog za zvaničnu prijavu slučaja, smatra da je u pitanju vandalizam, da je to uradila nestašna omladina. Stršilo će deca ponovo napraviti, već su krenuli sa prikupljanjem materijala, a u toku nedelje će početi sa radom.