2024. április 16., kedd
KEVI

Falufejlesztés és jótékonykodás

Kiváló hangulatú jótékonysági bállal kezdte meg a hétvégén a tavaszi rendezvényei sorát a kevi Móra István Művelődési Egyesület, amelynek illetékesei a bevételt Kevi és Buránysor fejlesztésére kívánják fordítani.

Mivel a településeken több helyen nincs elegendő világítótest az utak mentén, ezért az egyesület vezetői úgy döntöttek, a lakossággal és Zenta község önkormányzatával karöltve megpróbálnak ilyen módon is hozzájárulni ahhoz, hogy minél nagyobb mértékben javítani tudjanak a két település közvilágításának állapotán – tudtuk meg Perpauer Attilától, a művelődési egyesület elnökétől, aki elmondta, a bálon a jó hangulatról a Tresnyeváci Ászok együttes gondoskodott, a gazdag tombola nyereményeit pedig a két kistelepülés lakói biztosították a rendezvény résztvevői számára.

A települések fejlesztése érdekében megfogalmazott közös célok megvalósítása rövidesen egyéb módon is folytatódik. Május 5-ére, péntekre nagyszabású falutakarítási akciót hirdettek, amelyen reményeik szerint a falu apraja-nagyja részt vesz majd. A művelődési egyesület vezetői ugyanis az óvodások és az iskolások mellett a VMSZ Ifjúsági Fórumának, a VMSZ Női Fórumának, a Kevi Önkéntes Tűzoltó-egyesületnek, valamint a kevi–buránysori nyugdíjas-egyesületnek a tagjait is szeretnék bevonni az akcióba, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak.