2024. április 20., szombat

Közösen fejlesztik a két ország vízi turizmusát

Határon átnyúló együttműködési megállapodást írt alá nyolc partner Algyőn a Dél-Tisza-völgy vízi turizmus és a hozzá kapcsolódó gazdasági és infrastrukturális fejlesztések fellendítése érdekében.

A különböző szolgáltatások és programok hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre többen megismerjék a Tiszának és mellékfolyóinak természeti értékeit, szépségét. Ebben a folyamatban fontos szerepet kaphatnak a határ menti, határon átnyúló gazdasági, turisztikai és társadalmi együttműködések. Több felszólaló is hangsúlyozta, a megállapodás csak az első lépés, a feleknek kell valódi tartalommal megtölteniük a programokat.

A Dél-Tisza-völgy vízi turizmusának fejlesztését célzó megállapodást Algyő részéről Molnár Áron polgármester, Csongrád önkormányzatának képviseletében Cseri Gábor alpolgármester, az EDF DÉMÁSZ Szeged Vízisport Egyesület elnöke, Petrovics Kálmán, a FOKA ÖKO-Kikötő Szeged tulajdonosa, Csányi Sándor, Magyarkanizsa polgármestere, Fejsztámer Róbert, Martonos első embere, Horváth Gergely, az óbecsei képviselő-testület elnökének helyettese, Kinka Erzsébet, valamint az ALTE részéről Füzesy István látta el kézjegyével.

A határon túli partnerek csak az erről szóló szerb kormányhatározat után tudják hitelesíteni a dokumentumot, ám ettől a munkálatok még megkezdődhetnek.