2024. április 24., szerda

Sár, hó és kidőlt fák

A hétvégén tartották meg a 40., jubileumi Fruška gora-i maratont

A futó- és sétamaratont a rossz idő ellenére sem halasztották el, a résztvevőket a nagy sár, a hó és a kidőlt fák nem gátolták meg abban, hogy teljesítsék a 19 útvonal valamelyikét. A körülmények csupán lasították őket, így sokan a start után inkább a rövidebb pályát választották. A szervezők becslése szerint mintegy hatezer résztvevője volt a hegyi maratonnak.

(Kép: Fehér Ildikó)

(Kép: Fehér Ildikó)

− A célunk immár negyven éven keresztül az, hogy minél több fiatalt kicsaljunk a természetbe. Mindenki azt a pályát választja, amelyikre felkészült, nem kell túl nagy feladatnak megfelelni, inkább az a fontos, hogy szép élménnyel távozzunk a hegyről – hangsúlyozta Milivoj Kišdobranski, a hegyi maraton szervezőbizottságának a tagja. − A vihar kidöntött néhány fát az erdőben, ezért felhívtuk a résztvevők figyelmét, hogy legyenek óvatosak – mondta.

Nagy számban érkeztek magyarok is Vajdaság különböző településeiről, főleg általános és középiskolás gyerekek a tanáraikkal, csoportvezetőikkel.

− Csantavéri vagyok, többek között buszsofőr is, és egy csoportot hoztam. Jómagam is szeretem a természetet, így már nagyon sokszor részt vettem ezen a maratonon, a 90 kilométeres pályát ötször teljesítettem – mondta Rózsa István.

A  Fruška gora-i maratonra sokan szinte minden évben eljönnek. − Tizenkilenc éves vagyok, és hatodszor vagyok már a maratonon, többek között magamnak is bízonyítom azt, hogy képes vagyok rá. Az idő egy kicsit megviccelt bennünket, de nem akadályozott meg abban, hogy ismét eljöjjek. Az viszont jó, hogy legalább most nem esik az eső – mondta Szemerédi Petra.

 A maratonról holnapi számunkban is olvashatnak.