2024. április 25., csütörtök

Zorana Mihajlović: Az új kormányfőt a haladóknak kell adniuk

Semmi kifogása nincs az ellen, hogy a Szerbiai Szocialista Párt nagyobb felelősséget kapjon az új szerbiai kormányban, ám a kormányfőt akkor is a haladóknak kell adniuk – véli Zorana Mihajlović kormányfőhelyettes a Blic napilap szombati kiadásában.

Szerinte a választási eredmény alapján egyértelmű, hogy a Szerb Haladó Párt jelöltjei töltsék be a legfelelősségteljesebb tisztségeket az országban, hiszen Aleksandar Vučić több mint kétmillió szavazatot nyert az elnökválasztáson, és pártja, az SZHP felelős mindazért, ami az országban történik.

Hozzáfűzte, hogy a jelenlegi miniszterelnökkel nem tárgyalt arról, ki lesz az új kormányfő, de feltételezi, hogy kik a jelöltek. Ezenkívül megjegyezte, mindenképp tárgyalóasztalhoz ülne, ha Vučić meghívná az új kormányfő személye miatti beszélgetésre. Nem hallgatta el azt sem, hogy az új miniszterelnök személyéről Vučić dönt, méghozzá a koalíciós partnerekkel és az SZHP elnökségének véleményének kikérése után. – Itt dől el, ki lesz az új kormányfő, nem pedig a médiában – mondta Zorana Mihajlović.